Emmi: Bővülhet az ingyenes gyermekétkeztetés

2015. november 11. 12:26

Bővülne a családtámogatás, a gyermekvédelem, így a többi között az ingyenes gyermekétkeztetés, a gyed extra és a bölcsődei ellátás a napokban benyújtott családügyi törvényjavaslat nyomán.

2015. november 11. 12:26

Bővülne a családtámogatás, a gyermekvédelem, így a többi között az ingyenes gyermekétkeztetés, a gyed extra és a bölcsődei ellátás a napokban benyújtott családügyi törvényjavaslat nyomán – ismertette Novák Katalin és Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának két államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta: a törvénycsomag parlamenti elfogadása esetén a 2014-ben bevezetett gyed extra – amely munka mellett is lehetővé teszi a családtámogatás folyósítását – már nem a gyermek egyéves, hanem féléves korától vehető igénybe.

A bölcsődei diplomás nevelők jövedelme a jövő év elejétől havi 40-60 ezer forinttal is növekedhet a pedagógus-életpályamodell kiterjesztése nyomán. A bölcsődei modell 2017-től jobban alkalmazkodik a helyi igényekhez és több családhoz juthat el – tette hozzá. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár közölte: a jövő évtől minden iskolai szünetben kötelező lesz az önkormányzatok számára a rászoruló gyermekek napi egyszeri ingyenes étkeztetésének megszervezése. Az ehhez szükséges mintegy 4,5 milliárd forintot a kormány biztosítja majd.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
semmisejo
2015. november 11. 14:28
Sajnos ez igy van! Ha a havi jovedelem egy 3 tagu csaladnal meghaladja a 120 ezer ftot, akkor mar nem jogosultak az ingyenessegrr. Ami azt jelenti, hogy levonva a csaladi potlekot 90 ezer netto bert feltetelez, ha abbol a csaladi adokedvezmenyt is, akkor az 70 ezer netto bert jelent. Ami a minimalber alatt van. Magyaran, ha egy szulo egyedul neveli a ket gyereket es legalabb minimalbert keres, akkor mar nem jogosult! Es nem csak etkezesre, hanem ingyen tankonyvre sem! Ezt a 40 ezer ft/fo osszeghatart tenyleg meg kellene emelni, evek ota nem valtozott!
semmisejo
2015. november 11. 14:17
Meg jo, hogy a baloldalnak ennyi jo otlete van! Ellenzekben! Valahogy, mikor hatalmon voltak, nem sziporkaztak! Amugy nezz korul! Szamold meg, hany ehezo gyereket latsz es azt is, hany elhizottat! Ami az allamtol telik, azt mar most is megteszi a gyermek ehezes ellen. A szulok is mind megteszik a maguket? Elsosorban kinek a felelossege a gyerek?
komondor
2015. november 11. 13:27
Ennyi szegény még abban az emúltnyócévben sem volt!
paraklétosz
2015. november 11. 13:14
Mindegy, ha kötelező a teljes lakosságra érvényes mesterséges táplálást vezetnének be, akkor is 4-5-6 millió éhezőnk lenne - a ballib szerint. Az más kérdés, hogy mire is "éheznek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!