Papagájjal és orrszarvúval barátkozott Orbán Viktor

2015. november 12. 16:29

A hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Kedvesház fiatal lakóival együtt kalandozott a Nyíregyházi Állatparkban a miniszterelnök.

2015. november 12. 16:29

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2015. november 12. 19:29
1945 körül a föld népesség elérte a 2 milliárdot. Jelenleg 7 milliárd ember él a Földön. Bolygónk népessége 2040-re meg fogja haladni a 9 milliárdot. Az állatfajok kihalása felgyorsul. Néhány évtizede dicsőség volt ha valaki úgy berúgott, hogy talicskával tolták haza a kocsmából. Azután változott a trend és lenézetté, megvetetté vált az ilyen ember. Napjainkban a vadászok válnak unszimpatikussá.
Zsolt75
2015. november 12. 19:29
Mondjuk ez kedden volt. Ezert kellett zarorakor a hatso kapun kimenni:). A butikos no mar egykor azzal riogatott, hogy kettokor kiraknak mindenkit, mert jon a zorban. Egyebkent a nyiregyhazi vadaspark nagyon jo, ajanlom mindenkinek!
még fokozza
2015. november 12. 19:14
"1960-ban még több, mint 2000 élő fehér orrszarvút tartottak nyilván a Földön, azonban 1984-re már mindössze tizenöten maradtak. Miután az orrvadászok megtizedelték a már egyébként is ritka állatnak az állományát, egy hím fehér orrszarvú egyszer csak abban a kényes helyzetben találta magát, hogy ő az utolsó hímnemű példánya ennek a fajnak. A Szudán névre keresztelt, 40 éves állatot a kenyai hatóságok 24 órás fegyveres őrizet alá helyezték, és nagyon reménykednek abban, hogy még van lehetőség utódok nemzésére. Simur Irungu, Szudán egyik fegyveres őre azt nyilatkozta, hogy az orrvadászok nem csak az állatokra nézve jelentenek hatalmas veszélyt, hanem azokra is, akik megpróbálnak vigyázni rájuk. Egy kilogramm a rinocérosz, vagy az elefánt szarvából körülbelül 75 ezer dollárt ér, így az orrvadászok szinte bármire képesek érte. Napról napra egyre több faj kerül a kihalás szélére, és ugyanígy sok végleg el is tűnik, éppen ezért még inkább törekednünk kell arra, hogy óvjuk a bolygót, és minden egyes élőlényt, hiszen mindennek szerepe van az ökoszisztémákban."
3M..
2015. november 12. 19:12
Miért voltak a sötét szabolcsban? Talán csak nem a volt Nyíregyháza-Dombrád kisvasútat nézték ki maguknak? Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!