Novák Katalin: Százezreknek segíthet az otthonteremtési program

2016. január 02. 15:40

A családügyi államtitkár sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: aki a jogosultsági feltételeknek megfelel, és benyújtja igényét, az meg is kapja a támogatást, mert a 10+10 millió forintos otthonteremtési program költségvetési kerete felülről nyitott.

2016. január 02. 15:40

Több százezer családnak jelenthet segítséget az új, 10+10 millió forintos otthonteremtési program a kormány számításai szerint – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy szombati budapesti sajtótájékoztatón. Novák Katalin szerint a családok nagy többsége érezheti majd, hogy jelentős kormányzati segítséget kap az otthonteremtéshez. Aki a jogosultsági feltételeknek megfelel, és benyújtja igényét, az meg is kapja a támogatást, mert a program költségvetési kerete felülről nyitott – fűzte hozzá.

Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkár közölte: az igénylők már felkereshetik a pénzintézeteket, tájékozódhatnak és beadhatják kérelmüket.

Az államtitkárok, összegezve az új program fontosabb részleteit, egyebek mellett arra hívták fel a figyelmet, hogy a 10+10 millió forintos támogatást, illetve kedvezményes hitelt azok a nagycsaládosok vehetik igénybe, akik új lakást, vagy házat vásárolnak, építenek.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2016. január 03. 13:36
1) A bibsilibsik megint rábasztak (ez még csak a kezdet) 2) Három családos, többgyerekes unkatestvérem készül haza (USA-ból, Svédországból, Németországból) és házat fognak épiteni itthon, Magyarországon.
Zsolt75
2016. január 03. 09:15
Nagyon helyes. Ilyenre szívesen adózok. Idén amúgy is bővíteni akartam, ha ez beindul, lehet hogy több fővel is.
blackened
2016. január 03. 07:11
Olyanoknak jó lesz ez akiknek már van 2 gyermekük és van most is lakásuk.Ha bevállalnak még egyet akkor például egy tetőtér beépítést megtudnak valósítani az a 10 millió kifutja,és ha rendelkeznek legalább 300 ezer bruttó jövedelemmel akkor a gyermekkedvezmény miatt jelentősen megnő a havi nettó jövedelem a családban+családi pótlék. 10 millióért nem lehet új lakást vásárolni vagy építeni,a hitelhez jutás meg nagyon kétséges,ott kemény feltételek lesznek.
brekker
2016. január 03. 02:44
Közben többezren éppen most is termelik a fizetési mérleg többletet. Határidős munkaszerződéssel, kevesebb bérért, mint a szerencsés kiválasztottak, akik állandóra vannak felvéve, és akár a 150 ezer nettós álomfizetést is megkereshetik. Nem éppen a 10 milliós hitel fő várományosai. De így legalább tisztul az ország képe, távozik a selejt, marad a java.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!