MSZP-s belharc: megerősítették tisztségében a dunaújvárosi elnököt

2016. június 08. 21:55

Az MSZP dunaújvárosi tagsága egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében Pintér Attilát, akit korábban lemondásra szólított fel Tóbiás József MSZP-elnök a dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson elszenvedett kudarc miatt.

2016. június 08. 21:55

Egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében a dunaújvárosi MSZP-szervezet tagsága szerdán Pintér Attilát, akit a vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kudarca miatt lemondásra szólított fel Tóbiás József pártelnök. 

Pintér Attila az MTI-nek azt is elmondta, hogy a taggyűlésen nemcsak ő, hanem Selyem József képviselőjelölt, egyben a szervezet alelnöke is felajánlotta lemondását. A taggyűlés azonban egyikükét sem fogadta el, a bizalmi szavazáson egyhangúlag megerősítették őket tisztségükben. Az ügyet ezzel lezártnak tekintik – tette hozzá.

A helyi elnök hétfőn álságosnak nevezte Tóbiás József hozzáállását a választási kudarc utáni felszólítása miatt, mivel elmondása szerint a pártelnök a voksolás előtt három héttel egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek minősítette, hogy nem működnek együtt a DK-val, és önálló jelöltet indítanak. Hozzátette: a felmérés alapján az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.

Tóbiás József azért tartotta kudarcnak a vasárnapi választást, mert szerinte szervezetileg hibáztak, mikor hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és a szervezet a választók szempontjából rossz döntést hozott. E mögé azonban az MSZP-nek egységesen fel kellett állnia – tette hozzá. A pártelnök közölte: a felelősséget azonban viselniük kell, ezért lemondásra szólította fel a szocialisták helyi szervezetének elnökét.

Pintér Attila még hétfőn elmondta, hogy valóban a helyi tagság döntött az önálló jelöltállításról, sokat dolgoztak a jó eredményért, ennyire voltak képesek. 

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyert. A 32,06 százalékos részvételi arány mellett a voksoláson a kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett, és a szocialista Selyem Józsefet a DK-s Huszti Zsolt és a jobbikos Barta Endre is bőven megelőzte.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2016. június 09. 09:38
Bene Ferencet kirúgták, pedig megnyerte csapatával az NB II-es bajnokságot. A szocialisták megerősítik posztján a helyi vezért a vesztes választások után, sőt Tóbiás szerint már megvan a siker kulcsa a következő választásokra. Nehéz eldönteni, hogy a magyar szellemi élet e két csúcspontja közül - magyar "futball" és magyar "labdarúgás" - melyik a magasabb/mélyebb? De hát sem magasság, sem mélység nem rettenti őket.
hátakkor
2016. június 09. 07:56
Azt nem lehet h Tóbi után triumvirátus elnök, Laci bá meg tiszteletbeli elnök? Ez szokott segíteni. Talán még sexybb megújultabb szerethető pártocska lenne
hátakkor
2016. június 09. 07:51
Tóbinak hetei vannak Sztalingrád után
states
2016. június 09. 06:48
The show goes on. Azt hittük, hogy a 2014 előtti összefosás showt már nem lehet felülmúlni. Pedig minden jel szerint még annál is jobban fogunk szórakozni. Ugyanis lesz külön szoci vs. szoci show is a megszokott szoci vs. déká, együtt, elempé, péem show mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!