PM: Kétsebességes egészségügy jön létre

2016. június 06. 14:38

Egy most benyújtott kormánypárti módosító javaslat nyomán a magánegészségügybe terel több százmilliárd forintot, mivel arra ösztönzi a munkáltatókat, hogy cafeteria keretein belül oldják meg munkavállalók egészségügyi ellátását. Ez a kétsebességes egészségügy kialakulásához vezet – nyilatkozott Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországét szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

2016. június 06. 14:38

A Párbeszéd Magyarországért szerint az adótörvények átalakítása azt vetíti előre, hogy hivatalosan is létrejön a kétsebességes egészségügy, a Fidesz „lemondott” az általános, mindenki által elérhető magas színvonalú ellátás kialakításáról. Tordai Bence szóvivő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a parlament kedden dönthet az adótörvények módosításáról.

Egy, az „utolsó pillanatban benyújtott” kormánypárti módosító javaslat pedig lehetővé teszi, hogy a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátás adómentes legyen, miközben az összes többi béren kívüli juttatást ötven százalékos teher sújtja – mondta a politikus, aki szerint ezzel arra ösztönzik a munkáltatókat, hogy a cafeteria keretein belül ezt az ellátást biztosítsák a munkavállalóinak. A lépés viszont több százmilliárd forintot terelhet a magánegészségügyi rendszerbe – fogalmazott. A politikus úgy látta, hogy ez a lépés jó lehet annak a két-három millió embernek, aki megengedheti maguknak a magánellátást, de rossz az ország többi részének.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2016. június 07. 14:27
Eddig is volt cafetériában választható egészségpénztári utalás, nem tudom mióta, de legalább tíz éve. Egy újszülöttnek nyilván minden vicc új.
Harangláb
2016. június 06. 20:44
Már bocs, de a szupermintademokrácianyalnivalóvalag Amerikában hány sebességes egészségügy van???!
Crüwel
2016. június 06. 17:16
Hogy ezeknek miért mindíg azokkal az emberekkel van bajuk akik dolgoznak,- nem értem. Talán mert a tisztelt PM-esek nem tudják mi az a munka???
Crüwel
2016. június 06. 17:16
Hogy ezeknek miért mindíg azokkal az emberekkel van bajuk akik dolgoznak,- nem értem. Talán mert a tisztelt PM-esek nem tudják mi az a munka???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!