Túl sok a gimnázium az iparkamara elnöke szerint

2017. június 10. 16:58

Parragh László kevesli a szakképzésben résztvevőket, azt pedig óriási hibának tartja, hogy az önkormányzatok nem merik bezárni a gimnáziumokat.

2017. június 10. 16:58

Az RTL Klub megkérdezte Parragh Lászlót, miért önkormányzatokról beszél, mikor évek óta állami kézben van a közoktatás. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: áttételesen gondolta kijelentését, és valójában arra gondolt, az önkormányzatok ellenzik a gimnáziumok bezárását. Szerinte azért védik sokan a gimnáziumokat, mert azt hiszik, csak onnan lehet tovább tanulni. Parragh jobban szűrné, kik kerülhetnek gimnáziumba.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint nem ez a megoldás arra, hogy legyen elég munkaerő, mert ettől még elmennek külföldre. Szerinte inkább nem lenne szabad őket elengedni külföldre. Ráadásul szerinte hiába alakították át a szakképzési rendszert, így sem lett népszerűbb a diákok körében.

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. június 11. 23:09
Ebben a Parragh Lászlóban egy Klebelsberg veszett el, de felismerhetetlenül! Úgy látszik, ma már minden politikai kapcsolataiból jól megélő parvenü azt hiszi, hogy nála a bölcsek köve.
Lanchaster
2017. június 11. 09:59
Úgy őszintén; ezeknek miért kellett 4 évet gimnáziumban lődörögni, aztán újabb 4-5 évet egy egyetemen tölteni? A felvétel 7 éve készült, amikor még akadálytalanul ontották az iskolák a csillogó szemű leendő értelmiséget állami finanszírozásban. https://vimeo.com/11690875 https://vimeo.com/11931684 Amúgy nem tudom miért kell úgy beszélni egy jól képzett, és a szakmáját örömmel, jó színvonalon művelő víz-gázszerelőről, villanyszerelőről, ácsról, szerszám készítőről, CNC gépkezelőről... és még ezer más, diploma nélkül végezhető mesterség képviselőiről, mint ha ezek az emberek retardáltak lennének, akiknek szégyellniük kéne, hogy a tudásukból "csak ennyire" futotta... Kb tényleg ez lenne a helyzet, ha NEM lennének. https://www.youtube.com/watch?v=cUpXKWBLoMQ Idén 105 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, nappali képzésre. A különböző középszintű iskolákban idén 41 ezren tettek emelt, és 358 ezren középszintű érettségi vizsgát, ebből 115 ezren gimnáziumokban.
Baribál
2017. június 11. 07:50
A mocskos diákok szeretnének tanultak lenni, így jobb ha elzárjuk tőlük a lehetőséget! Menjenek csak szakmunkásnak!
Lion
2017. június 10. 21:36
Anyukád a sok, már elnézést. Azért mennek külföldre sokan, mert lófasz az alapfizu itthon. A rendszer szar és a rendszerváltásnál ill. azóta lett elbaszva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!