Havasi Bertalan: Szó sem volt arról, hogy Macron Budapestre jönne

2017. augusztus 24. 11:10

Nem is volt tervben, hogy Emmanuel Macron augusztusban Budapestre látogasson – közölte Havasi Bertalan. A Miniszterlnöki Sajtóiroda vezetője hozzátette, akár még idén sor kerülhet egy V4-Franciaország találkozóra.

2017. augusztus 24. 11:10

Nem volt szó arról, hogy Emmanuel Macron francia elnök mostani útján Magyarországra jönne, ugyanakkor még ebben az évben sor kerülhet egy újabb hivatalos találkozóra a V4-ek és Franciaország között; ennek időpontját még keresik – válaszolta az Origo kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A portál csütörtöki írásában felidézte, a francia elnök előző nap háromnapos kelet- és közép európai útra indult. Az úttal kapcsolatban megjelentek olyan állítások is, hogy Macron szándékosan nem jön Budapestre. Erről azonban eredetileg sem volt szó – írta a lapnak Havasi Bertalan.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte:

„Nem volt olyan terv vagy megállapodás, hogy Emmanuel Macron idén augusztusban Magyarországra látogatna. Ugyanakkor júniusban, az EU-csúcstalálkozó előtt a visegrádi négyek miniszterelnökei – köztük Orbán Viktor – már megbeszélést folytattak a francia elnökkel. Itt merült fel annak lehetősége, hogy még ebben az évben tarthatnának egy újabb Franciaország-V4 hivatalos találkozót.”

Emmanuel Macron szerdán Salzburgban tárgyalt az úgynevezett slavkovi hármas – Ausztria, Csehország és Szlovákia – kormányfőivel. A francia elnök csütörtökön Romániába és Bulgáriába utazik tovább.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2017. augusztus 25. 07:50
Percember, aki sehol se volt, amikor Viktor már miniszterelnök volt, és már sehol se lesz, amikor Viktor még kormányozni fog. De sajnos rögtön ráraboltak a kisantanték, ahogy azt megszokhattuk, szomorú.
VakzKommondor
2017. augusztus 24. 22:45
:) hülye fasz. De a vidi legalább hozta a fidesz szintjét!!! ÉS ezt is mi fizetjük.
kombinátor
2017. augusztus 24. 20:07
mi a túróról lehetne Macskajancsival tárgyalni? valaki valamire felhatalmazta?
Jobbik Oroszországért Mozgalom
2017. augusztus 24. 15:35
Tehát a Magyar Nemzettől kezdve Orbánékig, mindenki hazudott: soha nem is akart ide jönni Macron, csak a felcsuti tahó álmodta ezt, aki most alaposan felsült. Mintha olyan érzésem támadna, hogy alaposan meg fogjuk mi ezt szívni, ha nem váltjuk le Orbánékat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!