Merkel: Az EU még nem végezte el „házi feladatait”

2017. augusztus 29. 12:48

Még nem csinálta meg a „házi feladatait” az EU menekültügyben, mert még mindig vannak olyan országok, akik nem akarnak részt venni a menekültek fair elosztásában – mondta Angela Merkel kedden Berlinben.

2017. augusztus 29. 12:48

Az Európai Unió még nem végezte el „házi feladatait” a menekültügyben, mert nem működőképes a dublini rendszer és nem minden tagállam hajlandó részt venni a menekültek méltányos, fair elosztásában – mondta Angela Merkel kedden Berlinben.

Hagyományos nyári nemzetközi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a dublini uniós menekültügyi rendszer reformja és a menekültek tagállamok közötti elosztása ügyében is „intenzíven tovább kell dolgozni”, mert elfogadhatatlan, hogy a tagállamok csak akkor gyakorolják a szolidaritást, ha érdekük fűződik hozzá. „Vagy szolidárisak vagyunk egymással, az olyan tagállamokkal, mint Olaszország és Görögország”, vagy nem, aminek azonban „súlyos következményei” lennének – mondta.

A 2015 szeptember elején Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult emberek ügyére utalva kiemelte: „fontos és helyes” döntés volt befogadni őket, mert meg kellett oldani egy „humanitárius szükséghelyzetet”.

(MTI)

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 30. 10:11
Ne mutogass mert úgy jársz mint a Demszky! Rászoksz a 170 milliárdra.
antioxi
2017. augusztus 30. 08:44
Nyilvánvaló, hogy A. Merkel már látja, hogy elqrta a "wir schaffen das"-al és a "willkommen"-el a migrációs politikáját. Ezért akarja szétteríteni (és letolni a torkunkon) a több milliós, első sorban Németországba érkezett idegeneket. Oldja meg Merkel amit elbaszott.
voltospultos
2017. augusztus 30. 08:06
– Na, mennyi kétszer kettő? – HÉT! – felelte a gép. Trurl iszonyút káromkodott, de mi mást tehetett – újra nekiállt szerelni, forrasztani, átkapcsolni, szigetelni. Mikor aztán harmadszor is azt a választ kapta, hogy kétszer kettő hét, elkeseredetten leült a gép legalsó lépcsőfokára, és ott üldögélt, amíg meg nem érkezett Klapanciusz. Megkérdezte Trurlt, mi baja, miért lóg úgy az orra, mintha temetésről jönne, Trurl pedig elmondta, milyen bosszúság érte. Klapanciusz is bemászott néhányszor a gépbe ő is megpróbálta rendbe hozni, aztán megkérdezte, mennyi kettő meg egy. A gép azt felelte, hogy hat, egy meg egy pedig nulla volt szerinte. Klapanciusz megvakarta a fejét, köhintett, és azt mondta: – Hiába, öregem, szembe kell nézni az igazsággal. Más gépet építettél, mint amilyet akartál. De minden rossznak megvannak a jó oldalai, például ennek a gépnek is. – Kíváncsi lennék, melyek azok – morogta Trurl, és belerúgott a gép talapzatába, amelyen ült. – Ne rugdoss! – szólt rá a gép. – No látod, milyen érzékeny. Szóval… mit is akartam mondani? Nem vitás, hogy ez egy buta gép, de nem csak úgy egyszerűen, átlagosan buta, szó sincs róla! Ha jól ítélem meg, márpedig, mint tudod, kíváló szakember vagyok, ez a vilag legbutább gondolkodó gépe, és ez már nem csekélység! Szándékosan ilyet építeni nem volna könnyű, sőt ellenkezőleg, azt hiszem, senkinek sem sikerülne. Ez ugyanis nemcsak buta, hanem csökönyös is, mint egy öszvér, vagyis jelleme van, mégpedig igazí idióta jelleme, azok szoktak ilyen önfejűek lenni.
atila68
2017. augusztus 30. 07:57
Az biztos, hogy amikor Helmut Kohl talán szerencsésnek is érezheti magát odafent, hogy ezt nem élte meg. Merkel tevékenységére csak egy racionális magyarázatot tudok elképzelni, miszerint ő Erich Honecker végső bosszúja a rothadó nyugatos(sic!). Elképesztő hova süllyed ez az egykor büszke és erős nemzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!