Családbarát szülészeteket hoz létre a kormány

2017. szeptember 21. 10:27

A cél, hogy a szülés pozitív élmény legyen minden szülő nő számára, hogy később ismét merjenek gyermeket vállalni.

2017. szeptember 21. 10:27

A születésszám növekedése érdekében családbarát szülészeteket alakít ki a kormány – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Gyermekorvosok Társasága ez évi kongresszusának megnyitóján csütörtökön Győrben.

Novák Katalin azt hangoztatta: nem új szülészeteket hoznak létre, hanem a szülészeti osztályok mindegyikénél lesz egy minimumszabvány, -elvárás, amit teljesíteni kell. A fejlesztéshez forrásokat biztosít a kormány. A cél, hogy a szülés pozitív élmény legyen minden szülő nő számára, hogy később ismét merjenek gyermeket vállalni – tette hozzá. Szorosan kapcsolódik ehhez – emlékeztetett –, hogy a kormány 2020-ig tizennégymilliárd forintból hat gyermekcentrumot fejleszt. Ennek révén növekszik majd a sürgősségi ellátás kapacitása, javul a hozzáférés. 

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2017. szeptember 21. 18:08
A cigányoknak? Tíz szülő nőből nyolc cigány.
pemete jakab
2017. szeptember 21. 16:43
"A születésszám növekedése érdekében..." Hétfőn este nyolckor országos "elsőtétítés": TV-, rádió-adás - kikapcs; internet-, telefon-szolgáltatás - kikapcs; mobilhálózat - lekapcs. Ha kell, akár teljes lámpaoltás az egész országban 21-24 óra között. És akkor lesz gyerek.
pemete jakab
2017. szeptember 21. 16:38
"Családbarát szülészeteket hoz létre a kormány" A kormány a szőlészeteket nagyon preferálja. Lesznek családbarát szőlészetek is?
Korn
2017. szeptember 21. 15:02
Nálunk, köszönhetően a lelketlen, bunkó és beleszaró szülésznőnek elég rossz élmény volt. Persze utólag már kit érdekel, de akkor is. veszprémi kórház...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!