Novák Katalin: A kormány januártól megtéríti az újabb nyelvvizsga díját

2017. november 17. 12:22

A kormány jövőre már megtéríti az új nyelvvizsga díját is minden 35 év alatti fiatalnak – jelentette be Novák Katalin

2017. november 17. 12:22

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a Debreceni Egyetemen.

A legfeljebb 34 500 forintos támogatással a kormány keddi döntése értelmében ösztönözni szeretnék a fiatalokat, hogy „ne álljanak meg egy nyelvvizsgánál, menjenek tovább”, tanuljanak további nyelveket – tette hozzá Novák Katalin A hallgatói mobilitás stratégiai jelentősége a felsőoktatás nemzetközivé válásában címmel, a Magyar Rektori Konferenciával közösen rendezett debreceni konferencián.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2017. november 18. 21:58
Akik a választásokon--parlamenti választásokon--győzni akarnak és győznek is, így-úgy, ilyen-olyan számarányba', azt azért teszik, ARRA HAJTANAK, hogy megmondgassák, sőt ŐK ÉS NE MÁS MONDHASSA MEG--és főleg ne a választási ellenfeleik--hogy "MERRE VAN AZ ARRA"! Sőt, mi több az ő választóik is EZÉRT, és pontosan EZÉRT választják meg őket, mondjuk így "erre gyúrnak". Ezt a NAGYIGAZSÁGOT a jelenlegi ellenzék--pártok és választópolgárok egyaránt--mintha nem tudnák: hogy ez a figura, erre megy ki a játék. Persze. A gyüztesek IGAZSÁGMEGMONDÓ és IGAZSÁGKIJELÖLŐ monopóliuma valóban nem korlátlan és nem határtalan. DE! A pakliban az is benne van, hogy a HATÁROKAT IS A GYŐZTESEK JELÖLIK KI, ők határozzták meg a--sokat emlegetett--"fékek" és "ellensúlyok" rendszerének tartalmát és milyenségét is. Ez már csak így megy... Mindezeket az ÖKÖLIGAZSÁGOKAT azért nem árt fölidézni és "előmantrázni"--noha nagyon kézenfekvően nyilvánvalóaknak tűnnek--mert a jelenlegi magyarországi ellenzék mintha megfeledkezne arról, hogy "ki is a kocsmában a Jani". A "Jani" az az, aki az elsőt és az utolsót ÜTI és Ő ÜTI A LEGNAGYOBBAT--a kocsmai verekedéseknél. Utána csönd 'szok lenni és föl lehet máán' húzni a KÁRMENTŐT.
noMores
2017. november 17. 16:36
Most hallottam, hogy az elfajzott balliberálisokat képző kéttannyelvű gimnáziumok helyén nyitott szakiskolákban is tanítanak már idegen nyelveket, sőt középfokú kell már a CNC-esztergályosoknak is! Nagyon helyes! Így legalább az általuk feltalált és szabadalmaztatott technológiákat, eljárásokat szépen el tudják majd magyarázni a hanyatló nyugatnak! Éljen a munkaalapú társadalom!
Pinter68
2017. november 17. 13:50
Tud repülőgépet vezetni? Nem. És ha ingyen adom? Kb. ennyi értelme van az újabb fideszes látszatintézkedésnek. A közoktatás továbbra sem képes rá, hogy eljuttassa legalább egy nyelvvizsgáig a tanulók döntő hányadát. És ahelyett, hogy ezen javítottak volna az elmúlthétévben, most ingyenessé teszik a nyelvvizsgát. Mintha attól javulna a nyelvtudás állapota!
luga
2017. november 17. 13:08
Bravó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!