Kerpel-Fronius: „Kisstílű mandátum-kereskedelembe” fogott az MSZP a 13. kerületben

2019. december 30. 22:30

A főpolgármester-helyettes utólag úgy látja: hibás döntést hozott és rosszul tárgyalt.

2019. december 30. 22:30

Továbbra sincs megállapodás az ellenzéki pártok között Angyalföldön a kerületi képviselőjelölt személyéről – írja az atv.hu. A momentumos Kerpel-Fronius Gábor elismerte, hogy ígéretet tett az MSZP-nek arra, hogy pártja átadja a jelölés jogát,

de ezt hibás döntésnek nevezte.

Az MSZP szerint még megegyezhetnek, de nem jelent gondot az sem, ha ezt egyfajta előválasztásnak tekintik 2022 előtt.

Október közepén szinte a teljes fővárosi ellenzék együtt ünnepelte Karácsony Gergely győzelmét és a fővárosi közgyűlésben megszerzett többséget. Az első komolyabb feszültség viszont éppen a negyed évszázada baloldali irányítás alatt álló Angyalföldön alakult ki.

Itt a momentumos Kerpel-Fronius Gábor szerzett képviselői mandátumot.

A fővárosi közgyűlés alakuló ülésén azonban főpolgármester-helyettessé választották, így kerületi mandátumáról le kellett mondania. Ott vita alakult ki az MSZP-vel arról, hogy ki induljon a momentumos politikus megüresedett helyéért

Kisstílű mandátum-kereskedelembe fogott a szocialista párt a 13. kerületben” – mondta Kerpel-Fronius Gábor a Startban.

A főpolgármester-helyettest meglepte, amikor az MSZP-sek azt kérték tőle, hogy a jelölés jogát adja át nekik.

Ugyanakkor elismerte, hogy erre ígéretet tett.

Kerpel-Fronius utólag úgy látja: hibás döntést hozott és rosszul tárgyalt.

Én akkor elsősorban arra gondoltam, hogy most éppen egy olyan helyzet van, amikor Budapestet végre új útra lehet állítani, és engem őszintén szólva egy kicsit meglepett, hogy ebben az új politikai kultúrában, amit képviselni akarunk, egy ilyen szempont fölmerülhet” -mondta a műsorvezető kérdésére reagálva.

Az MSZP szerint még nem biztos, hogy külön indulnak az ellenzék jelöltjei, és akár megegyezés is születhet. Molnár Zsolt szerint

nem probléma, ha Angyalföldön az ellenzék két jelöltet is indít,

de óvakodni kell egymás lejáratásától.

Arra kell figyelni a kommunikációban valóban 2022 felé vezető úton ne legyen nagyobb tüske, mint amekkora minimálisan szükséges és valóban, abból lehet majd valamilyen következtetést levonni, hogy ki hogyan szerepel ezen az időközi megmérettetésen , amit akár előválasztásnak is tekinthetünk a 2022 felé vezető úton” – mondta Molnár.

A Momentum Polyák Krisztinát indítja, aki a kerületben született, jelenleg is ott él és dolgozik. A szocialisták a szintén a kerületben élő és ott környezetvédelmi szakemberként dolgozó Vaju Viktóriát jelöli. Angyalföldön március elsején lesz az időközi választás. Ennek eredménye azonban nem befolyásolja a biztos összellenzéki többséget a kerületi képviselőtestületben

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2020. január 08. 11:21
Kerpelen számon kérték az ígéretét, de őt meglepte, "hogy ebben az új politikai kultúrában, amit képviselni akarunk, egy ilyen szempont fölmerülhet".
telekes
2020. január 01. 10:59
Ki ez a rosszarcú zsidó? Van nő aki aláfekszik?
telekes
2020. január 01. 10:58
Ki ez a rosszarcú zsidó?
Vakfolt
2020. január 01. 08:19
"A főpolgármester-helyettest meglepte, amikor az MSZP-sek azt kérték tőle, hogy a jelölés jogát adja át nekik. Ugyanakkor elismerte, hogy erre ígéretet tett." Akkor min lepődött meg? Azt hitte majd úgyse jön be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!