A fertőzések megelőzésére figyelmeztetett Kásler Miklós

2020. július 09. 18:17

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország időben és határozott intézkedésekkel reagált a járvány megelőzésére.

2020. július 09. 18:17
null

A koronavírus-fertőzések megelőzésére ma is oda kell figyelni, hiszen a szomszédos országokban ismét több a megbetegedés – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Kásler Miklós a Szent Imre kórház Köszönet a hősöknek! címmel tartott ünnepségén azt mondta: a járványt még mindig komolyan kell venni, megfelelő gyógyszer és terápia nélkül „most is csak azzal rendelkezünk, amivel eddig”: a járványügyi intézkedésekkel, a magyar egészségügy helytállásával, a Semmelweis Ignáctól megörökölt lelkiismeretességgel, a nemzeti fegyelemmel, összetartással, szolidaritással és „józan ésszel”.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország időben és határozott intézkedésekkel reagált a járvány megelőzésére. A járványügyi védekezés során a legrosszabb forgatókönyvre készültek, és az, hogy a járvány nem így alakult, a gyors intézkedéseknek volt köszönhető – mondta. A miniszter az ünnepségen megköszönte az egészségügyi dolgozók helytállását.

Bedros J. Róbert, a Szent Imre kórház főigazgatója, országos kórházfőparancsnok-helyettes beszédében azt mondta, a magyar egészségügyi dolgozók olyan helyzetben álltak helyt, amelyre az egész világon senki nem volt felkészülve. Mint mondta, az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülése jelentősen javult a járvány alatt, és bízik abban, hogy ez így is marad, hiszen a kezdetektől érezhető volt az emberek hálája. Hozzátette: az ország kórházait járva úgy látta, a dolgozók mindenütt óriási odaadással és lelkesedéssel végezték munkájukat, sokszor a saját életüket is kockára téve.

(MTI)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. július 09. 21:37
Ha a lakosság biztonsága fontos nektek, akkor holnap lezárjátok a határokat. Igen, a szerbet is.
Amondó
2020. július 09. 21:27
Miért csak a közmagyar kötelessége a fertőzések megelőzése? Pártállástól függetlenül, egyetlen politikust sem látunk szájmaszkkal. Ugyan miért? Három lehetőség van: (1) Politikusaink felelőtlenek, nem csak magukat, hanem egy egész ország sorát teszik kockára. Könnyen előfordulhat, hogy a parlament vírus-gócponttá válik. Ha képviselők több mint felét kórházba, meg lélegeztetőgépbe dugják, akkor az országgyűlés határozatképtelenné válik, megsemmisül a jogállam, elszabadul a káosz. (2) Megvan a csodaszer, az ellenszérum, de drágább az aranynál. A politikusok - pártállástól függetlenül megkapták, de az utca embere ne is álmodjon róla. (3) A politikusok talán már tudnak valamit. Virológus professzorok bizalmasan megsúgták nekik a titkok titkát, miszerint kamu az egész. A szájmaszk meg csak bohóckodás. Sorry. Olyan, mint Pomádé király új ruhája, Pontosabban: tényleg garázdálkodik valami vírus, de az már évekkel ezelőtt is megvolt, méghozzá nem is a messzi Vuhanban, hanem itt Barcelonában. Békésen megvoltunk vele, amíg nem lett médiasztár. Nem tudom, nem állítom, hogy igaz valamelyik változat, de szóljon, aki tudja a rejtély nyitját.
Senki Alfonz
2020. július 09. 21:08
A megelőzést kezdjük a miniszteri manikürrel, de kezdetnek elég lesz egyszerű körömvágás is!!!
Bazooka454
2020. július 09. 20:25
Ja szerbia felé meg nyitottak vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!