Dömötör: Az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni

2020. december 31. 08:36

Az államtitkár kiemelte: 2021-től jelentősen bővülnek a család- és otthonteremtési támogatások, tovább csökkennek az adók, visszaépítik a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat és elindul az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremelési programja is.

2020. december 31. 08:36
null

„A 2021-es év jelentős részét a koronavírus-járvány elleni küzdelem teszi majd ki, az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni” – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtöki videóüzenetében összefoglalva az év elején életbe lépő legfontosabb változásokat.

A legfontosabb változások a jövő évben

Dömötör Csaba a kormány hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban kiemelte:

öt százalékra csökken a lakásépítés áfája, valamint  elindul a lakásfelújítási program, amelynek az a lényege, hogy az állam átvállalja a lakásfelújítási kiadások felét, legfeljebb hárommillió forintig” – mondta.

Hozzátette: „a kormány arról is döntött, hogy meghosszabbítja a hitelmoratóriumot, így a családok és a vállalkozások július elsejéig élhetnek ezzel a lehetőséggel”„Ez sokak számára nagy segítség” – hangsúlyozta az államtitkár. Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy 2021-ben

A kis- és közepes vállalkozások iparűzési adója január elsejétől megfeleződik, emellett folytatódik a bajba jutott ágazatokban a bértámogatási program – emelte ki. A kormány fontos vállalásának nevezte, hogy

Ez a folyamat januárban megkezdődik – jelentette ki. Kitért arra is, hogy 2021-ben elindul az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremelési programja.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: „ha túl lesz a járványon Magyarország, akkor  a kormány szeretne tovább menni a korábban megkezdett úton, több támogatást nyújtva a családoknak, a magyar vállalkozásoknak, a munkából élőknek és megerősíteni a biztonságot. A kormány ezekért a célokért dolgozik majd” – húzta alá.

„Legyen 2021 járványtól kevésbé sújtott de találkozásokban gazdagabb év!” – kívánta a  Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. december 31. 13:20
"Dömötör: Az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni" Csak nem egyformán. Hanem ebben a sorrendben. A "gazdaság", a GDP nem fontosabb az emberéleteknél. Minél inkább átalakul a gazdaság - persze minél kevesebb "fájdalom" árán - annál jobb hosszútávon. Ez a járvány egy katalizátor a gazdaságnak, tehát nem megőrizni célszerű az elavult gazdaságot, hanem segíteni a modernizálást.
aleb19
2020. december 31. 11:55
2021-től jelentősen bővülnek a család- és otthonteremtési támogatások, -- szanalmas probalkozgatas ez is....mostansag a lakasepitesek szama fele sem mint a 2000-2010 idoszaknak
Kiscsillag
2020. december 31. 10:45
Szuper! Köszönjük Fidesz!
legkisebbek közül
2020. december 31. 10:40
Azok a nyugdíjasok, akik végig dolgozták az életüket, tisztességgel, becsülettel, alkalmazottként, csak éppen adott korszakban, adott viszonyok között voltak kénytelenek dolgozni, akár vidéken, falvakban, fizikai munkát végezve, fizetésben nem kellően megbecsülve, sokan jelenleg 100 ezer forint alatti nyugdíjjal rendelkeznek. Az egységes nyugdíjemelés esetékükben minden évben csupán jelképes összeget képez, egyre nagyobb mértékben nyílik az olló a nyugdíjak között, miközben akár a bolti árak s a napi megélhetéshez szükséges kiadások évek alatt több irányba megduplázódtak illetve többszöröződtek. Javításra szorul azon irány, amikor már olyan viszonyok kezdenek kialakulni, amikor egyre többen nem tudják előteremteni azt, ami egy ember számára biztosíthatná a normális megélhetés minimális szintjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!