Liberálisok: A legfőbb ügyésznek Orbán Viktor és Müller Cecília nyilatkozatait is vizsgálnia kellene

2020. december 17. 14:40

Sermer Ádám szerint Müller Cecília félrevezette az embereket.

2020. december 17. 14:40

A Liberálisok ügyvivője szerint ha Polt Péter legfőbb ügyész a vírustagadó Gődény György ellen eljárást indított, akkor Müller Cecília országos tisztifőorvos és Orbán Viktor miniszterelnök egy-egy korábbi nyilatkozata is sürgős eljárást kellene, hogy maga után vonjon. Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője csütörtöki online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Polt Péter legfőbb ügyész egy parlamenti kérdést feljelentésként értelmezve néhány napja eljárást indított Gődény György ellen.

A politikus Polt Péter figyelmét arra hívta fel: ha Gődény György kommunikációja jogi aggályokat vetett fel számára, akkor Müller Cecília tisztifőorvos egy márciusi, valamint Orbán Viktor miniszterelnök egy februári kijelentése is „nagyon sürgős eljárást kell, hogy maga után vonjon”. Sermer Ádám Szerint ugyanis Gődény György tevékenységéhez képest sokkal szélesebb nyilvánossághoz juthatott el és sokakat vezethetett félre Müller Cecília egy márciusi sajtótájékoztatón tett nyilatkozata, amelyben azt javasolta, hogy maszkot kizárólag a beteg emberek viseljenek. Hozzátette: még ennél is súlyosabb kérdéseket vet fel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök február végén a közrádióban a járvány „jelentőségét elbagatellizálva” azt mondta: bár minden figyelmet magára von a koronavírus, az igazi történelmi kihívás a migráció.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. december 18. 03:30
Sermer felbőszült! Fogjátok le, mert még harap is, mint bősz Anett...
balbako_
2020. december 17. 18:38
Kinyalhatjátok.....
Harangláb
2020. december 17. 18:30
Ilyenkor mindig elborzadok, hogy ilyen segg hülye, fogalmatkan emberek akarnak egy országot kormányozni... Egy átlagos falusi kocsma törzsközönsége több ésszel, értelemmel.követi a közélet dolgait, mint ezek a büfészakot végzett romkocsmatöltelékek...
Biivisz
2020. december 17. 18:20
"Orbán ... február végén ... azt mondta: bár minden figyelmet magára von a koronavírus, az igazi történelmi kihívás a migráció." Tudnám, mi ebben a "elbagatellizálás" ??? Egy járvány - legyen bármilyen súlyos is - nem tar tovább néhány évnél. A gazdasági és egyéb járulékos hatásai talán eltarthatnak egy (két?) évtizedig. A "történelmi kihívás" értelemszerűen olyan dolog, amely minimum évszázados, de inkább visszafordíthatatlan változásokat indít el a történelem menetében. Nos, a migráció pont ilyen! Csak a hülye - aki nem akarja, az - nem látja !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!