Orbán Viktor bejelentette, milyen segítséget kapnak a vállalkozások

2021. március 07. 10:01

A bértámogatás mellett munkáltatói járulék, adófizetés és bérleti díjak elengedése lesz a csomagban.

2021. március 07. 10:01
null

„A következő két hét nehéz lesz, mivel az eddig nyitvatartó üzletek közül többet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak. Akiket ez érint és nehéz helyzetbe kerülnek, azoknak segíteni fog a kormány, senkit nem hagynak az út szélén” – mondta Orbán Viktor vasárnap a közösségi oldalán közzétett videóban. A kormány a következő intézkedésekkel segíti a vállalkozásokat:

– Ötven százalékos bértámogatást adnak a most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak.   

– A munkáltatói járulékot egész márciusra nem kell megfizetni. 

– Akik állami vagy önkormányzati ingatlant bérelnek és abban működtetik a szolgáltatásukat, a márciusi bérleti díjat nem kell megfizetniük. 

– Az átalányadósok, katások és kivások mentesülnek az adófizetés alól márciusban.

Kép forrása: Facebook-videó

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. március 07. 12:27
A legnagyobb elismerés illeti Orbánt és a kormányt az első helyért az EUs oltáslistán.
Gullwing
2021. március 07. 11:27
Ha a ballibcsik vezetnék most az országot aratna a halál, a betegek az árokparton is feküdnének, vállalkozások 10 ezrei mennének tünkre. Csak a ballibcsi talpasok fején álló decimális vezérréteg élne mint Márton Hevesen.
kunfia
2021. március 07. 11:12
A Rokonok kormánya ismét hasít. Szavakban mindenkit támogat,tettekben csak a rokonokat.
Secnir
2021. március 07. 10:26
"Akik állami vagy ÖNKORMÁNYZATI ingatlant bérelnek és abban működtetik a szolgáltatásukat, a márciusi bérleti díjat nem kell megfizetniük. " más fasza és a csalán minősített esete. mindamellett erősen 'Kotmányellenes. ennyi erővel a gágamalcsai önkormányzat hozhatna olyan határozatot, hogy felcsúton le kell bontani a stadiont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!