Egyszülős családok támogatásáról egyeztetett Fürjes Balázs és Novák Katalin

2021. május 14. 15:17

Több program, elképzelés és kezdeményezés fogja segíteni az egyszülős családokat.

2021. május 14. 15:17
null

„Személyes ügy: akadálymentes életet az egyszülős családoknak!” – címmel írt bejegyzést közösségi oldalára Fürjes Balázs.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a héten Novák Katalin családügyi miniszterrel és Nagy Annával, az Egyszülős Központ vezetőjével egyeztetett, utóbbi az Egyedülálló Szülők Klubját is működteti. A beszélgetés témája az egyszülős családok támogatása volt. Bejegyzésében kiemelte: körülbelül háromszázezer édesanya és édesapa érintett, valamint félmillió gyerek.

A szülők helyzetét belülről ismerem: két nagyobbik gyermekemet 7 évig fele időben egyedül neveltem én is”

– írta az államtitkár. 

Több intézkedés

Fürjes Balázs több intézkedést is bejelentett, amelyek mind az egyszülős családokat hivatottak támogatni:

  • Az árvaellátás több mint a duplájára emelkedik,
  • egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb lesz a tartásdíj behajtása, emelkedik a törvényileg garantált összeg,
  • Budán létrejövő egyszülős segítő központ, az Üllői úton működő központ mintájára.

Az államtitkár hozzátette: „óriási segítség, hogy az Egyedülálló Szülők Klubjának több mint tizenöt éves tapasztalatára is támaszkodhatunk”. Fürjes Balázs azt ígérte, folytatják az egyszülős családok megsegítését.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Liz Cooper / Image Source / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. május 16. 15:05
Az anya mindig biztos, és ennek következményei a technológiai fejlődés tükrében. Mit szólnának a családok, ha időnként genetikai vizsgálatnak kellene alávetniük magukat? Lehet, hogy az apák nem a saját gyermekük után fizetnek gyermektartás díjat? Lehet, hogy más gyermekét nevelik, sajátjukként. A jövő egyik lehetősége, ha nem kívánatos is, de lehetséges. A jövő lehetőségei: inszemináció (lefagyasztott spermiumok beültetése a kihordó hölgyekbe), Bér anyaság (a megtermékenyített petesejtet a magzatot kihordó, és megszülő hölgybe ültetik), a megtermékenyített petesejtet nem hölgybe, hanem egy alkalmas kihordóba, és megszülőbe ültetik. Az első kettő már napi gyakorlat, a harmadik még a jövő zenéje. Az mindegyikből látszik, hogy a férfiból, a szaporodáshoz, csak a spermium szükséges. Persze, az élet nem csak a szaporodásból áll. Vízió: Egy nő évente megérlel kb. 13 petesejtet, a 10 milliós népesség fenntartásához, 80 éves átlagéletkort feltételezve, kell kb.10 ezer nő, egy férfi kb. 1000 nő megtermékenyítéséhez elegendő spermiumot termel, ez azt jelenti. hogy az inszeminációt végző férfiak elegendőek lesznek a spermium előállítására is. Az így létrejövő népesség tevékenységéről ráérünk akkor gondolkodni, ha ez a népesség létrejön. Vajon mi lesz, ha egy nő nem szülő, hanem petesejt termelő lesz?
koronaszepe
2021. május 14. 17:41
Hogy jön ide Fürjes Balázs?
121212
2021. május 14. 16:21
Mi ez a genderista fogalmi zűrzavar a fideszben? Egyszülős család? Az mi? Szilvay Gergely azonnali segítségére van szükségem.
T. Péter
2021. május 14. 16:01
Nem lehetett volna egy jobb képet találni? Azért csak akad a neten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!