Beer Miklós: Orbán a Hősök terén, a mise után találkozhat Ferenc pápával

2021. június 08. 15:36

Az egyházfő ősszel jön Magyarországra, az eucharisztikus kongresszus zárómiséjére.

2021. június 08. 15:36
null

Orbán Viktor a Hősök terén, szeptember 12-én, a Nemzetközi  Eucharisztikus Kongresszus zárónapján, a mise után találkozhat Ferenc pápával. A Klubrádiónak Beer Miklós azt mondta, azt feltételezi, ott a katolikus egyházfő kezet fog a miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel. Amikor Magyarországon volt ilyen kongresszus 1938-ban, akkor se jött el a pápa (noha a Vatikán képviseltette magát), és ha jól tudja, az elmúlt húsz évben se fordult elő, hogy regnáló pápa részt vett volna ilyenen.

Tehát nagyon nagy dolog, hogy Ferenc pápa eljön és misét mond – hangsúlyozta. Az egyházfő iraki útjáról hazafelé tartva jelentette be, hogy ősszel jön Magyarországra, az eucharisztikus kongresszus zárómiséjére. Vagyis eleve arról volt szó, hogy nem állami, protokolláris látogatásra érkezik, hanem a katolikus egyháznak erre a rendezvényére. Örüljünk annak, hogy eljön a pápa erre a szép ünnepre – tette hozzá.

Beer Miklós jelezte: nem tudja a pontos menetrendet, de feltételezi, hogy mielőtt elindulna Budapestről Ferenc pápa, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel is kezet fog és üdvözlik egymást a Hősök terén. Megismételte, a sajtóhírek mintha azt feszegetnék, hogy a pápa miért nem megy fogadásra a Sándor palotába és a Karmelita kolostorba, noha ilyenről eleve nem volt szó. Viszont – tette hozzá –, az természetes, hogyha ott lesznek a Hősök terén, akkor találkoznak.

A lengyel sajtóértesülésekre reagálva azt mondta: lehet filozofálni, hogy mi, hol, miért hangzik el vagy nem hangzik el, de szerinte nem szabad politikai felhangot adni ennek a látogatásnak. A pápa azt mondta, eljön erre a kongresszusra, mert fontos neki vallási, egyházi szempontból.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paradicsommadár
2021. június 10. 12:32
Beernek rögtön hozzá kell szólnia, bár még azt sem tudja miről van szó, lényeg, hogy sztárolja az ellenzéki sajtó. (Azóta kijött a püspökkari nyilatkozat, h természetesen találkozik a pápa az ország vezetőivel, csak nem úgy ahogy a beer elképzelte.)
bagira
2021. június 09. 22:22
Moslék koalíció médiában pápa elleni uszító cikket felrakott , hogy a pápa nem akar találkozni a magyar kormányfővel. Gyurcsány klán a magyar népet pápa ellen hergelte. Beer bejelentését a moslék nem cáfolja megszólalása óta a moslék hallgat .
zakar zoltán béla
2021. június 09. 14:07
Én is demokrata vagyok kb 60 éve, Beer nem érdekel!
duzur
2021. június 09. 11:05
A Pápa is szörnyü nehéz helyzetben van: Délamerika, a legnagyobb katolikus népességü földrész. Az ottani életkörülményeket jól ismeri. Akárcsak az okait az onnan iirányuló migrációs nyomásnak az USA fele. Nem érdeke a Pápának a migráció és pláne nem az Iszlám terjedése mindenfele. Sokkal inkább érdeke egy békés, kiegyensúlyozott világ, ahogy azt Jézus is akarta és aminek az alapjai már a 10 Parancsolatban is megfogalmazódtak. Ugyanakkor saját maga is egy migráns család fia. Sajnos persze nem elég a jó irányt remélni és az is világos, hogy azzal, hogy felkérte az afrikaiakat, hogy ne szaporodjanak mint a nyulak, nem tudja ezt a káros folyamatot leállítani. Pedig a túlnépesedés eleve akadálya a pozitív fejlödésnek. De annak eléréséhez persze más szociális rendszerek is elengedhetetlenek. Mindenesetre, a Pápa, szerény életmódjával "tüntet" a telhetetlen és pazarló rétegek ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!