Három évig dolgoztam Rebrovval, de egyszer sem mondta a szemembe, hogy problémája lenne

2021. június 14. 20:11

Rebrov azt éreztette, mintha a klubnak kettőnk között kellett volna választania.

2021. június 14. 20:11
Hajnal Tamás

„Hajnal Tamás tökéletes párost alkot Szerhij Rebrov vezetőedzővel, nyilatkozta az FTC korábbi játékosa, Zoran Kuntic tavaly szeptemberben. Pár hónappal később Rebrov már nem a Fradi edzője, és bár nem nevesítette, de a Blikk szerint Hajnal Tamásra gondolt, amikor azt nyilatkozta, hogy volt valaki a klubnál, akivel nem jött ki. Mitől romlott meg ez a viszony, ami szeptemberben, kívülről, még tökéletesnek tűnt?

Talán furán hangzik, de soha nem éreztem, hogy megbomlott volna a párosunk, és soha nem is így tekintettem kettőnkre. A munkám során mindig az vezérel, hogy a klub érdekeit nézzem, azt tegyem, ami a Ferencvárosnak a legjobb, mert a végén nem a vezetőedző vagy a sportmenedzser számít, hanem a klub. Szerhij utolsó napjáig a lehető leglelkiismeretesebben dolgoztam együtt vele, úgyhogy őt kellene megkérdezni arról, miért romlott meg a kapcsolatunk.

Az irodája ajtaján már ott az új vezetőedző, Peter Stöger neve, gyanítom, néhány hete még Rebrov névtáblája volt kint ugyanott. Azt mondja, Rebrovot kellene megkérdezni, de azért a napi munka során éreznie kellett, hogy valami megváltozott az ukrán edzőnél, nem?

Szerhij nem az a kommunikatív, nagyon nyitott ember, nem könnyű vele megbeszélni dolgokat. A kinevezése után másfél hónappal kerültem ebbe a pozícióba, és az első pillanattól az vezérelt, hogy minél jobb szakmai munkával háláljam meg a bizalmat, amit megkaptam. Folyamatosan próbáltam kezdeményezni beszélgetéseket, akár négyszemközt, akár kisebb csoportokban, ahol olyan fontos témákat érintettünk, mint a keret kialakítása, vagy, hogy milyen fejlődési lehetőségek vannak a csapat előtt. De ahogy mondtam, Rebrov nem az a típus, aki igényli ezeket a megbeszéléseket.

Az edző és a sportigazgató esetében hogy néz ki a hierarchia? Az ügynökök beajánlanak játékosokat a klubnak, és ön ezekről a focistákról egyeztet az edzővel, vagy az edző szól, hogy Tamás, kellene egy balbekk, és akkor ön a kapcsolatrendszerét latba vetve prezentál számára néhány lehetséges jelöltet?

Vannak játékosmegfigyelőink, leginkább az az ő munkájukra támaszkodunk, de természetesen az ügynökök javaslatait is megvizsgáljuk, mert egyetlen lehetőséget sem szeretnénk elszalasztani, úgyhogy nagyon alapos munkát végzünk ezen a téren. Fontos hangsúlyozni, hogy közösen határozunk, együtt vitatjuk meg, hogy milyen stílus, játékrendszer illik a csapathoz, és ha az irányt kijelöltük, akkor ennek megfelelően keressük az adott játékosokat, akik beleillenek a képbe. A futballban sosem lehet tudni, hogy egy adott edző meddig marad a klubnál, éppen ezért nem is lehet a teljes stratégiát hozzáigazítani, figyelembe kell venni a Fradi tradícióját, a klub felé támasztott elvárásokat, és ezek alapján kell felépíteni a csapatot, összerakni egy stabil alapot, amin aztán még lehet az edző elképzelései szerint alakítani. Mindenkinek megvan a szerepe és saját felelőssége, de a végén szeretünk együtt dönteni, úgy, hogy megtaláljuk azt a megoldást, ami a legjobb a klub szempontjából.”

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mamarizsa
2021. június 15. 07:11
Őszintén, ha a között kell választani, hogy Rebrov, vagy Kubatov mond igazat....
bölcsbagoly
2021. június 14. 21:26
Rebrov a "robot edzők" típusába dolgozik. Nála nincsenek érzelmek, csak célok és eszközök. Játék tekintetében is csak az eredmény fontos s nem a szép, élvezetes játék. Ha az is összejön időnként, az már bónusz. Számára nem volt lényeges, hogy hány magyar játszik, hogy hány fiatalt kellene beépíteni. Februártól alig várta, hogy befejeződjön az idény s mehessen dolgára. Köszönjük azt amit elért, de ennyi elég volt belőle. DE ő is feltételezte, hogy az új bajnokságban már nem tudja megismételni a nemzetközi szereplést.
nakatomi
2021. június 14. 21:07
Rebrovot az eredményei hitelesítik. Ennek ellenére az tény, hogy személyi ügyekben meglehetősen érzéketlenül döntött. Sorra küldte el indoklás nélkül a közönségkedvenc magyar játékosokat. Pl. a válogatott Varga Rolandot, aki aztán az MTK-ban bizonyította, hogy nem felejtett el focizni, és újra válogatott lett. Vagy korábba Böde Danit, vagy most a csapatkapitány Lovrencsics Gergőt.
gyaloggos
2021. június 14. 20:54
HÁT Rebrov megmondta, hogy az volt a problem, hogy még csak nem is említetted neki, hogy kit igazol a Fradi, az öltözőben látta először, illetve akkor szembesült az igazolás tényével. IGAZA is lehetne akár, hogy ezért felhúzta az orrát, DE ÚGY tűnik, összerakván a dolgokat, időrendi sorrendbe, hogy EZ CSAK ürügy, az OK NEM ez volt! MENNI akart, mocorgott, és voltak számára kecsegtető ajánlatok, CSAK NEM jött össze! DE! AZT gondolom, Sevcsenko megy egy nagy klubhoz, és tényleg ő lehet majd az ukrán szövetségi kapitány!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!