Herr Kovács levelét megírta…

2022. augusztus 18. 12:42

Herr Merz az iromány elolvasása óta nem alszik, és ha véletlenül mégis elszenderedik, akkor felsírva riad fel.

2022. augusztus 18. 12:42
null
Dávid Ferenc

„Fent nevezett zsurnaliszta 2022. augusztus 15-én az alábbiak szerint hálálta meg a jól megszolgált elismerést, és gazdái nagy örömére éles hangú, nyílt levélben fordult Friedrich Merzhez, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökéhez. Herr Merz az iromány elolvasása óta nem alszik, és ha véletlenül mégis elszenderedik, akkor felsírva riad fel. Hosszan fogok idézni a levélből, higgyék el, nem ok nélkül!

»Tisztelt Elnök Úr!

Mély megdöbbenéssel olvastam legutóbbi nyilatkozatát, amelyben többet között a következők szerepeltek: „A fegyverszállítást illetően még mindig nem segítettünk eleget Ukrajnának. Ez pedig meghosszabbítja ezt a brutális háborút, amely naponta több száz áldozattal jár.” Először azt hittem csak valami álhírbe futottam bele, de sajnos mélyen csalódnom kellett. Érthetetlen, hogy egy kereszténydemokrata párt vezetője miért áll ki a fegyverszállítások és a háború mellett. Eddig úgy tudtam, hogy egy kereszténydemokrata párt vezetőjének a legfontosabb a béke és a biztonságos fejlődés biztosítása a saját népe számára. Másodszor: a tiszta logika szabályinak alapvetően ellentmond az, hogy azzal lehet véget vetni egy háborúnak, ha még több fegyvert szállítunk egy konfliktuszónába.« (K.A.)

Kovács úr bizonyára nem tudja, hogy Németországon kívül számos ország szállít fegyvereket Ukrajnába, közöttük V4-es barátaink (Csehország, Szlovákia, Lengyelország) is. Érdekes módon őket nem ostorozza a kitüntetett újságíró, valami miatt Merz pártelnök van a bögyében. Kap is rendesen a kereszténydemokrata politikus, Kovács polgártárs – a kitüntetésre felterjesztők igényének megfelelően – keményen megosztja a »megtévedt« németet.”

Nyitókép: MTI/EPA pool/Filip Singer

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
florin
2022. augusztus 22. 15:14
Megszólalt a cuci békegalamb magyar hangja, az alig agresszív D. Ferenc
machet
2022. augusztus 19. 11:20
Dávid,Dávid te hülyébb vagy mint gondoltam.
Lotti
2022. augusztus 18. 16:14
Virtigli DK-s vélemény.
Harci pingvin
2022. augusztus 18. 16:09
Herr Dávid is megírta a levelét " gazdái nagy örömére ". Lapozzunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!