Olasz lap: Orbán bankautomataként használja az Európai Uniót

2023. május 05. 13:16

Az Il Foglio a befagyasztott eurós forrásokkal foglalkozik.

2023. május 05. 13:16
null

Az Il Foglio cikket közölt az Orbán-kormányról. Orbán Viktor miniszterelnök kormánya nagy engedményt tett az Európai Uniónak, amikor megpróbálta feloldani a magyarországi jogállamiság problémái miatt a Bizottság által befagyasztott 28 milliárd eurós forrást.

Az Országgyűlés szerdán jóváhagyta a Brüsszel által kért reformsorozatot,

amely garantálja az igazságszolgáltatás függetlenségét. Megerősítik az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szerepét és jogkörét. Megreformálják a Kúria működését, hogy megvédjék a politikai befolyástól – írta meg a lap.

Az erősen átpolitizált összetételű Alkotmánybíróság a továbbiakban nem küldheti tagjait tetszés szerint más illetékes testületekhez. A kormány a továbbiakban nem kérheti a Legfelsőbb Bíróságtól az alsóbb fokú bíróságok ítéleteinek és egyéb határozatainak hatályon kívül helyezését, amelyek szabadon fellebbezhetnek az EU Bíróságánál.

A lap azon az állásponton van, hogy Brüsszelben a reformot „a helyes irányba tett lépésként” határozzák meg. Budapesten a kormány korábban már bejelentette, hogy az EU megadja Magyarországnak „azt a pénzt, amivel tartozik”.

A Bizottság nemcsak a reform hatékony végrehajtását kívánja megvárni, mielőtt pozitív véleményt adna, hanem szigorúan alkalmazni kívánja a különféle feltételeket.

Brüsszel feltételei

A Brüsszel által a jogállami problémák megoldására kért 27 intézkedés közül az Orbán-kormány eddig csak az igazságszolgáltatást hagyta jóvá. További viták maradnak a következő témákban: az ellenőrzési és ellenőrzési rendszerektől a közbeszerzésekig,

Mielőtt visszatérne az EU ATM-ként való használatához, Orbánnak állnia kell a szavát, és egyéb engedményeket kell tennie – írja az Il Foglio.

***

***

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. május 07. 18:12
Mármint üres bankautomataként..ami kvázi nehezék
Agybeteg Fideszes2
2023. május 07. 07:49
Ha mi az uniót bank autómatának, akkor minket az unió szellemi, fizikai és pénzcsináló rabszolgáknak. A különbség pedig annyi, hogy a pénzek mostanában az ő termelő üzemeik által ki és nem be vándorolnak, hiszen nem hajlandóak a nekünk járó euromilliárdokat átutalni. Van egy sanda gyanum, hogy a lengyelek és magyarok uniós járandósága már az ukránok háborúját segíti!
Toportyán zsóti
2023. május 06. 12:39
Pávatánc már nem elég a brüsszeli impotentók nem nyalják be.... szopó roller és nevetés tárgya manapság a novicsokos sorozatgyilkos seggibe fúródott hazaáruló muszkabérenc őkelme.
njohn
2023. május 06. 09:36
Mondja ezt egy olyan ország lapja, amelyik az UNIÓHOZ csatlakozva egyfolytában az UNIÓBÓL él, mert egyébként a görögök sorsára jutna, és legalább ötévente államcsődöt jelentene.... https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/olaszorszag-europai-unio-brexit-20-valsag-allamcsod.704629.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!