Orbán Viktor részt vett Silvio Berlusconi temetésén (VIDEÓ)

2023. június 14. 18:10

„Korszakos államférfi és igaz barát volt” – fogalmazott a miniszterelnök.

2023. június 14. 18:10
null

A miniszterelnök a Facebookon tett közzé egy videót arról, hogy elbucsúztatták Silvio Berlusconit.

„Végső búcsú Silvio Berlusconitól. Korszakos államférfi és igaz barát volt. Életünk egy darabja távozott vele. Isten veled!” – fogalmazott Orbán Viktor.

 

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 15. 10:28
A RAI 1 és több TV is közvetítette a több mint egy órás temetési szertartást. Jelen voltak baráti államfők, közöttük Irak, Katar, Albánia stb. és persze Orban Viktor, aki nagyon jó stratégiai helyen ült a 2. sorban az ol. parlament elnöke és Meloni mögött. Ezért sokat mutatta a RAI 1 és a többi TV is nevét elsőként mondták be. Amikor a koporsót hat carabinieri a vállán hozta be a Dómba, nagy taps volt. Ez a tapsolás viszonylag "új szokás" Olaszországban, a külföldről érkezett államfők, közöttük OV sem tapsolt, mert máshol ez nem szokás, illetve más értelmet kapna. Hasonlóan nagy volt az ováció a MILAN drukkerek részéről. Több mint 2O ezer ember várta a Dóm előtti téren. Volt, aki Sziciliából jött a temetésére és már hajnalban ott várakozott a Dóm téren. Nem volt politikai vita, a milánói érsek búcsúztató beszéde emberi tulajdonságát, életkedvét és kitartó munkáját emelte ki. Ilyen nagy temetés utoljára 1861-ben Torinoban volt, amikor Camillo Benso gr.CAVOURt az akkori minisztertanács elnokét temették.
EX_Terminator
2023. június 14. 23:37
Isten nyugosztalja.
wanderer888
2023. június 14. 20:53
nem lehetne, hogy a csutit a bűnöző kebelbarátja mellé dobják a gödörbe? aztán gyorsan földet rá, ki ne másszon! :D
Borossy
2023. június 14. 20:49
Isten veled, Lovag!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!