A Kádár-kort idézi az orbáni sajtóirányítás

2023. augusztus 02. 14:43

Előbb-utóbb rájönnek majd, hogy a szakma tisztelete mégis csak előbbre való lenne.

2023. augusztus 02. 14:43
Sebes György
Sebes György
Hírklikk

„Mint egy bomba robbant kedden a hír, hogy Washington szigorította a magyar útlevéllel utazók vízummentességét. A Magyar Távirati Iroda pedig ebből az alkalomból megpróbálkozott a szinte lehetetlennel, hogy úgy ismertesse a lépést, mintha nem is közölné. Vagyis a jelenlegi hatalom sajtóirányítása megint egyszer hülyének nézte a közönséget.

A »királyi hírügynökség« kedden délelőtt 11 óra 22 perckor a következő című anyaggal örvendeztette meg a felhasználókat: »BM: az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól«. A cikk maga sem volt hosszú, első mondata például megismételte a cím közlését, de érdemes az egészet idézni: »Az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól« – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel. Azt írták, hogy Magyarország ezt nem adja ki senkinek, mert a külhoni magyarok biztonsága a tét. »Ezért áll most bosszút a magyarokon Joe Biden elnök úr kormánya«– tették hozzá.

A Magyar Távirati Iroda kedden délelőtt ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy ha az újságírói szakma szabályai és a politikai hűség között kell választania, akkor nyilvánvalóan az utóbbira voksol. Bár meglehet, nem is volt választásuk. A hatalomnak megvannak a jól bejáratott eszközei, hogy saját érdekében használja ki és fel az egykor a közt szolgáló, ma már legfeljebb csak nevében közszolgálati médiát. Benne az MTI-t is természetesen. Azok az emberek pedig, akik a »közszolgálatot« úgy értelmezik, hogy gondolkodás nélkül ki kell szolgálni a hatalmat, előbb-utóbb rájönnek majd, hogy a szakma tisztelete mégis csak előbbre való lenne. Meglehet, akkor már késő lesz.”

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2023. augusztus 03. 18:09
Sebes i még a Kádári időkben úgy megtanult hazudni, hogy azóta is ezt teszi, és azt hiszi az újságírás ebből áll.
nyúlgerinc
2023. augusztus 03. 17:42
Gyurikám! Kádár idejében csak ti zsiráfok nyithattátok ki a szátokat. Sőt. A magyar sajtót is csak a zsiráfok vezethették. Manapság pedig az olyan aljadékok is mint te.....
Vén Csataló
2023. augusztus 03. 15:42
Akkor lesz jó világ Magyarországon, ha az ilyen mocskos, bolsevik férgeknek hírmondoja sem marad az országban, mert az ilyen vén rohadékok végre kipusztulnak, a leszármazottaik meg szépen elhúznak innen az anyjuk vérvörös picsájába.
ertönszena
2023. augusztus 03. 13:33
Vicces, amikor ezen a csőkomcsi portálon kádároznak. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!