Ujhelyi új munkát talált magának, fürkésző tekintetét a Távol-Keletre vetette

2023. október 16. 15:33

Az exszocialista európai parlamenti képviselő – aki nem indul a választáson jövő év júniusában – gazdasági tanácsadó lesz.

2023. október 16. 15:33

Ujhelyi István nem kis büszkeséggel közli a Facebook-oldalán, hogy több körös tárgyalás után hétfőn elfogadta a shenzeni gazdasági kamara felkérését, hogy az európai kapcsolataik fejlesztésének tanácsadója legyen. A volt MSZP-s európai uniós képviselő nem indul a jövő évi voksoláson, így júniustól már nem lesz jól fizető állása Brüsszelben, de ezek szerint nem fog unatkozni. 

A politikus arról tájékoztatja olvasóit, hogy Shenzen a kínai hightech-ipar fellegvára, az itteni termékek a magyar családok háztartásában is jelen vannak, a helyi kamara pedig a legerősebb Kínában: 

jelenleg több mint tízezer tagja van, köztük tizennégy olyan cég is, amelyek szerepelnek a világ ötszáz legnagyobb cégének listáján. 

„Európa és hazánk szempontjából is komoly jelentősége van a kölcsönösen előnyös gazdasági kapcsolatoknak; ez a megbízatás egyfajta hídépítés Shenzen és az európai közösség, benne Magyarország között” – fogalmazott.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cirmoscirmi
2023. október 17. 09:27
Egy hiteltelen, gerinctelen senki. Mindent elvállal elvtelenül, csak dolgozni ne kelljen...
zakar zoltán béla
2023. október 16. 18:59
Boka DzsuniOrsz
Kormánypárti2
2023. október 16. 18:37
"ez a megbízatás egyfajta hídépítés Shenzen és az európai közösség, benne Magyarország között" De csak bicikliseknek mint karigeri hídja. Még nem ismerik ott a gecit, de majd megismerik. De ott nem szaroznak ám, pillanatok alatt rárohad a műanyag lakat!
hasdrubal
2023. október 16. 18:29
Bocsánat, de jól értem, hogy Pifu a kinai kommunista párt kémkamarájának fog dolgozni az európai egység ellen? Ez biztos csak valami fake news lehet. Mit fog ehhez szólni Cseh Katka meg Donát Nusika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!