Az ATV-ben szállt bele a baloldali sajtóba Márki-Zay Péter (videó)

2024. január 25. 11:43

Nem azt hangsúlyozzák, amit kellene – szerinte.

2024. január 25. 11:43
null

Az ellenzéki egység nagyon fontos az olyan egyfordulós választásokon, mint az önkormányzati vagy az országgyűlési választás, ahol ezen múlik, hogy le lehet-e győzni a Fideszt, de mivel az EP-választás nem ilyen, nem látom okát, hogy a különböző pártcsaládokba tartozó ellenzéki pártok közös listán induljanak” – jelentette ki az ATV Szigorlat című műsorában Kacsoh Dániel kollégánk kérdésére Márki-Zay Péter.

A Mandiner főszerkesztő-helyettese arra az MSZP-s javaslatra kérdezett rá a polgármesternél, miszerint újra meg kellene próbálni az összefogást a június 9-i európai választásokra is.

Itt nincs ilyen tét, hogy leváltjuk-e Orbán Viktort” – indokolta a „mindenki külön” álláspontját az összefogott ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje. 

Arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolat az Európai Néppárt és a Márki-Zay által alapított Mindenki Magyarországa Néppárt között, a polgármester úgy válaszolt: szívélyes és barátságos.

Megemlítette, hogy kapott üdvözlőlapot karácsonyra az egyik EPP-s politikustól, valamint volt alkalma videóhívásban beszélni a költségvetési bizottság  néppárti elnökével.

Márki-Zay a Medián friss felméréséről (miszerint az ő pártja egy százalékon áll) azt mondta: keményen kell dolgozniuk, a cél az egy mandátum a nyári megmérettetésen. 

A politikus ezután beleszállt az ellenzéki sajtóba is, mondván hogy azt emelik ki címekben a legfrissebb kutatásból, hogy a választók kevesebb, mint fele akar csak kormányváltást. Miközben, mondta, a legnagyobb kisebbség, 48 százalék a Medián szerint leváltaná a kormányt, ezért ezt kellene a „független sajtónak” is hangsúlyoznia. 

Emlékezetes: nem ez az első eset, hogy Márki-Zay a baloldali lapokkal áll le vitatkozni, a 2022-es kampányban és utána is a Telexbe szállt bele.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: képernyőmentés

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 25. 19:44
ENNEK A MAJOMNAK ENNYI ESZE SINCS MINT EGY MARÉK MOLYLEPÉNEK
blanconegro
2024. január 25. 19:00
Utálom ezt a hadaró, nagyképű szarházit.
pumuklik
2024. január 25. 16:42
Makiszar véletlenül nem a rokona lóvának fasza?
Kristály
2024. január 25. 16:06
Egy mocsok hazaáruló akit ki kellene baszni az országból úgy is van amerikai útlevelük állámpolgárságuk és nekik dolgoznak az egész család.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!