Még nem tudni, utazgat-e Lázár a momentumos Bedővel a HÉV-eken

2024. január 15. 17:38

A lila politikus szeretné a miniszternek megmutatni, hogyan élnek az agglomerációban, mekkora gondot okoz nekik a Budapest-bérlet megszüntetése.

2024. január 15. 17:38

Bedő Dávid, a Momentum Lázár-ügyi felelőse – azért jár ki neki ez a cím, mert a parlamenti képviselő például novemberben a szerinte a miniszterhez köthető Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-hez, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökséghez nyújtott be közérdekű adatigényléseket – nyílt levélben fordult az építési és közlekedési miniszterhez, amelyben meghívta egy közös utazásra. 

A lila párti politikus azt írta, „Ön azt találta mondani, hogy »Most a vidék jön«, csak azt felejtette el, hogy a vidék jönne Budapestre is”. Majd azzal folytatta, hogy a szentendreiek, pomáziak, tatabányaiak, székesfehérváriak, szigetszentmiklósiak, gyömrőiek, gödöllőiek, váciak  nap mint nap Budapestre indulnak dolgozni, kikapcsolódni, s utal arra, hogy 

jogszabályok garantálják, hogy minden magyar eljuthat A pontból B pontba, 

csak azt felejtették el közölni, már ha ki tudja fizetni a kormány által, a Budapest-bérlet eltörlésével, kétszeresére emelet jegyárakat” – fogalmaz, majd kitér arra, hogy hány nem fővárosi jár Budapestre és ez mennyibe kerül nekik, nekünk, Lázár számára a „sötétített ablakú szolgálati luxusautóból” nem látható. 

Majd felajánlja a segítségét meglátni a meglátni a magyar valóságot, mert Bedő úgy véli, amennyiben tényleg megszűnne a Budapest-bérlet – az utazási bérletek megreformálásáról nemrégiben számolt be a miniszter –, az akár duplájára is emelheti az utazás árát, a színvonal pedig romlásnak indulna, ezért ezért meghívja Lázárt egy utazásra.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jöjjön el velem, utazzunk együtt a Volán, a HÉV és a MÁV járatain. A pénz nem lehet akadály, hiszen az elmúlt években, ellentétben a magyar emberekkel, az ön reálbére sokat emelkedett Orbán Viktornak köszönhetően, könnyen ki fogja tudni fizetni az Ön által kétszeresére emelt jegyárakat. De ha mégis csak ez tartaná vissza, fizetem a jegyét, bérletét” – szól a momentumos politikus „nagylelkű” ajánlata.

Bedő Dávid a Mandinernek elmondta, még nem kapott választ a minisztertől, de ez nem lepte meg, mert a kormány tagjai nem nagyon szoktak az ilyen nyílt levelekre reagálni. A momentumos képviselő ennek ellenére 

bízik benne, hogy Lázár elfogadja a meghívást, ezzel ugyanis a miniszter közelebbről is megtapasztalná, milyen az agglomerációban lakók élete, 

s megtudná, mennyi plusz költséget és nehézséget jelent a számukra Budapest-bérlet kivezetése. 

Arra a kérdésre, hogy konkrétan hova utaznának, Bedő azt mondta, kipróbálnák a HÉV-ezést, az elővárosi vonatokat, a buszokat, felkeresnék például Szigetszentmiklóst, Vácot, Szentendrét, ez utóbbi városba egyébként ő gyakran utazik.

Megkerestük az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztályát is, hogy megtudjuk, mi a véleménye Lázár Jánosnak Bedő Dávid nyílt leveléről, elfogadja-e a képviselő invitálását. Ám ezidáig nem kaptunk választ, de amint megérkezik, frissítjük a cikkünket.
 

Nyitókép: Facebook


 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2024. január 15. 18:39
"jogszabályok garantálják, hogy minden magyar eljuthat A pontból B pontba," „csak azt felejtették el közölni, már ha ki tudja fizetni a kormány által, a Budapest-bérlet eltörlésével, kétszeresére emelet jegyárakat” – fogalmaz a túlokos lila párti politikus aki büszke arra hogy felfedezte, hogy aki nem az apostolok lován (két lábon) akar eljutni A pontból B pontba, az sehol sincs ingyen, és aki sajnálja rá az ezzel kapcsolatos költségeket, az nem juthat el A pontból B pontba. Ki mondta neki, hogy kétszeresre emelik? Nem garantálják a jogszabályok, hogy ingyen bárhonnan bárhova el lehessen jutni.
Crataegus monogyna
2024. január 15. 18:02
Igen, tudjuk, a Momentum sokkal jobban ismeri "a magyar valóságot", mint a Fidesz, ezt kiválóan mutatják a legutóbbi választási eredmények is.
lendvaiildiko
2024. január 15. 17:56
Nem értem, mire e nagy sírás és sz. keverés. Budapesti polgárként veszek egy Pest vármegyei bérletet. Ez azt jelenti majd, hogy Budapest területén és Pest vármegyében szabadon utazhatok. Pl.: Tárnok és Aszód, illetve Aszódon átszállva pl. Acsáig, Szászhalombattától Szobig. Hát nem ez volt a cél, hogy minél kevesebbet autózzunk. Miután Karó-Geli, Niedermüller, Pikó elvti kiírtotta az autókat biciklisávjaikkal, csak hálásak lehetnek a Lázárnak azért, hogy a közösségi közlekedést részesíti előnybe. Amit Geli hebehurgyán megkezdett, Lázár normalizálja bevégzi.
ada17
2024. január 15. 17:52
Higgadj le lipsi, a sas nem kapkod a legyek után!!! Helyedre!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!