Újra előkerült a petróleumlámpa

2024. január 03. 06:31

Így kell ennek lenni Magyarországon, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor uradalmában?

2024. január 03. 06:31
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Jó ideje már – a nyugdíj okán – időnk egy részét vidéken töltjük, így sokkal korábban észrevettük azt, amit a telefonhálózatok ma voltak kénytelenek érzékelni.

Évek óta mondom, hogy a privatizációt követően a különféle közszolgáltatások – értsd: víz, villany, csatorna, gáz – új tulajdonosai csak beszedik az irgalmatlanul nagy hálózatfenntartási díjakat, de semmit nem tesznek a karbantartásért, a fejlesztésért. Ezt vidéken hamarabb észrevenni.

Mifelénk – például – a karácsonyt megelőzően két napig nem volt villany. A helyi pék sem tudott sütni. Vidéken, – különösen a kis falvakban – az ember sokkal inkább magára utalt. Így már évekkel ezelőtt kiiktattuk ezt a problémát. Telefonálni már akkor sem tudtunk, az internet sem működött, de a saját generátorral legalább megtermeltük magunknak az áramot.

És így a XXI. században – szégyen, vagy nem – előkerült a petróleum lámpa is. Így kell ennek lenni Magyarországon, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor uradalmában?”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. január 04. 21:24
Én tudom, hogy gyomor kell hozzá, de azért valaki levághatná már ezt a zsírdisznót.
palicsi-2
2024. január 04. 08:14
Na ugye, vidéken nincs internet! Laca, há' neked nem nyomatták ki? Az áramfejlesztővel is csak az M1, meg a Duna tv volt nézhető. Neked szar lehetett!
Obsitos Technikus
2024. január 03. 20:42
https://www.blikk.hu/sztarvilag/juszt-retteg-lelottek-a-kutyaimat/f7xhzqf 2013 Lassan másfél hete, hogy Juszt László (61) és családja kétségbeesetten keresi az összes lehetséges fórumon azt a két féléves kuvaszt, amelyek pár hónappal ezelőtt az új családtagjaik lettek. Vlagyimir és Vologya törzskönyvezett, csipezett kölykök, akiket október 22-én éppen azért ivartalaníttattak, hogy a jövőben ne csavarogjanak el, ne „csajozzanak". Ám másnap a két kutyának mégis nyoma veszett a Bakonyban, Aka, Ácsteszér és Sur környékén, még az is felvetődött a családban, hogy esetleg lelőtték őket, hiszen a környéken ebben az időben vadászszezon van. Úgy tudjuk egyébként, nem minden környékbeli örült annak, hogy Juszték bakonyi birtokán szabadon mászkál több kutya, volt, hogy valaki meg is fenyegette őket, hogy lelövi az állatokat, ha vadászszezonban kiereszti őket. Vlagyimir és Vologya :-DDDDD
bayern65
2024. január 03. 19:19
Hát ember, te valahol nagyon messze voltál! A vodka elég volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!