Innen jöhet a következő, itthon kutató magyar Nobel-díjas

2024. március 02. 07:56

„Számos olyan új kutatóhely alakult a közelmúltban, amelyekben a világ élvonalát jelentő színvonalú tudományos munka folyik” – közölte Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár.

2024. március 02. 07:56
kutató, illusztráció

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: „Brüsszel nem sértheti a magyar egyetemek autonómiáját!” – szögezte le Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a Mandinernek, aki a beszélgetés során többek között rámutatott arra is: „a magyar kutatók kiválók, kreatívak, és bennük van a potenciál.” Az államtitkárral készült teljes interjúnkat itt olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

Innen jöhet a következő magyar Nobel-díjas

Hankó Balázs az Origo egyik kérdésére válaszolva szombaton elárulta azt is, mely területeken képzelhető el, hogy „az eddig elért eredményeink alapján – Szentgyörgyi Alberthez hasonlóan –, előbb-utóbb ismét lesz magyarországi tudományos műhelyben kutató Nobel-díjasunk?”

„Úgy gondolom, hogy az orvos-egészségtudományokban, a matematikai és hálózattudományi alapokon nyugvó mesterséges intelligenciához fűződő kutatásokban, a kvantumtechnológiában, az önvezető járművekhez kapcsolódó fejlesztésekben, valamint a lézertechnológiai kutatásokban feltétlenül figyelemre méltóak a magyar kutatók eredményei, nemzetközi összehasonlításban is” – fogalmazott az államtitkár.

Valamint hozzátette: „Számos olyan új kutatóhely alakult a közelmúltban, amelyekben a világ élvonalát jelentő színvonalú tudományos munka folyik.”

Az Origo teljes interjúját az államtitkárral itt olvashatja.

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: PublicDomainPictures képe a Pixabay -en.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2024. március 02. 10:02
A COVID pandémia megmutatta, hogy az orvosi kutatások nem csak haszontalanok, de egyenesen ártalmasak is az emberekre.
karakter-2
2024. március 02. 09:53
Lófasz a Nobel díjasokba. Ha az orvos-élettani tudományok kutatóit kényszermunkára küldenék, az emberiség sokkal jobban járna.
antal-2
2024. március 02. 08:56
Posztumusz adnak? Lehet, hogy megtalálják Jakab professzor memoárját...azt akkor kiderül az is, hogy nem lasszó-lázban hunyt el.
antal-2
2024. március 02. 08:55
Oltóanyaggyár? Szupi Kórház?... Tényleg! A sohasem létezett szupikórház főigazgatónője kapja még a havi millákat?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!