Spiró szerint ma mindenki fél és mindenki kussol, pont úgy, mint '56-ban

2024. március 02. 17:54

Saját állítása szerint ő is volt, hogy meghunyászkodott.

2024. március 02. 17:54
null

Veiszer Alinda podcastműsorának legutóbbi vendége Spiró György volt, a baloldali író többek között arról beszélt, nemigen változtak meg a dolgok bizonyos szempontból a hetven évvel ezelőtti viszonyokhoz képest. 

Noha 56 el van temetve, és mindenki rég meghunyászkodott, mert mindenki tudja, miről kell kussolni”

– írta nemrég megjelent könyvében Spiró, amely miatt behívták a podcastba.

A szerző szerint az emberek ma is félnek kifejezni a véleményüket, mert félnek, hogy elvesztik az egzisztenciájukat. Szavai szerint ma mindenki kussol, mindenki fél, és ez az érzés nem múlt el, nem változott az ötvenes évek óta sem. Elmesélte, volt, hogy ő is meghunyászkodott, 1981-es, korrupcióról szóló regényéből három helyen is kihúzta felsőbb kérésre a korrupció szót. 

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­l­­á­n­­­y­o­­­k­­­ ­­v­á­r­­n­a­­k­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
catalina11
2024. március 04. 10:53
A Searchlight társelnöke, David Greenbaum veszi át a helyét, így ő lesz a Disney Motion Picture Studios és a 20th Century Studios elnöke. Alan Bergmannak, a Disney Entertainment társelnökének fog jelenteni – írja a Deadline. Steve Asbell továbbra is a 20th Century Studios elnöke marad, ezt a pozíciót 2020 márciusa óta tölti be. Ő Greenbaumnak fog jelenteni. Ezzel a Searchlight Pictures vezetői csapata, Greenbaum és Matthew Greenfield kettéválik, akik a presztízsfilmek két legelismertebb vezetője, és akik jelenleg többek között a Szegény párákkal a legjobb filmért járó díjért is versenyben vannak." Walt Disney keresztény volt...
catalina11
2024. március 03. 17:06
Koromnál fogva tudom , hogy milyen az a rendszer, amiben féltek az emberek, Én is féltem, el is vitte szüleimet meg nagyszüleimet a fekete Volga. Most NINCS ilyen rendszer! Spiró egy útszéli latens hazudozó." látens?
Élő Éva
2024. március 03. 15:55
Spirót nyomasztja az "életműve,"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!