Vecsei: Kezelhetetlenné válhat a menekülthelyzet

2015. szeptember 06. 14:46

Az elmúlt napokban sok támadás éri az Egyházat azért, mert nem segít a menekülteken. Pontosabban nem úgy segít, ahogyan azt „elvárnák” tőle. Vecsei Miklós válaszol a Máltai Szeretetszolgálat részéről.

2015. szeptember 06. 14:46

A napi szükségletekhez igyekszik igazítani a menekültek ellátását, segítését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Vecsei Miklós alelnök az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt még egy héttel ezelőtt, hogy segítőik a pályaudvarokon minden nap beszámolnak az aznapi történésekről, és rendre újabb és újabb kérdések, szükségletek merülnek fel. 

„Nem tudjuk, hogy a menekültek száma mekkorára dagad, tehát hogy mennyire záródik le a nyugati határ, ami miatt egyre nehezebb lesz átjutni, és mennyien ragadnak bent nálunk. Most már időnként a háromezret közelíti a napi belépők száma, már azoké, akikről tudunk. Csak kezdjük el ezt a számot mondjuk csak tízzel beszorozni. Ezek akkora terhek, ahhoz viszonyítva, hogy mondjuk ötezres nagyságrend az, amit stabilan el tud látni a jelenlegi menekültügyi ellátórendszer, hogy mi itt tényleg azt reméljük, valakinek a fejében van gyors megoldás erre, mert ez itt naponta változhat” - fogalmazott a szeretetszolgálat alelnöke.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2015. szeptember 21. 14:16
Ha jól tudom, a migránsok nem kevés pénzt fizettek azért, hogy ide jussanak. Bankautomatákból kártyákkal pénzt vesznek fel, amikor szükséges. Ha már befizettek erre a utazásra, akkor néhány üveg ásványvíz és kebab megvásárlására nyugodtan költhetnek. Segíteni a rászorultakon kell, nem pedig azokon, akik egyébként meg tudják venni azt, amire szükségük van. Persze megértem, hogy miért is költenének valamire, ha ingyen is megkapják....
hakos
2015. szeptember 21. 14:16
Azért sem kel aggódni, hogy jaj nincs mit enniük, inniuk. Már hogyne volna, ha kell nekik, akkor bemennek az üzletbe, és vesznek.... Idejönnek élősködni Európába a német szociális rendszeren, és a sok idióta elhalmozza őket "adományokkal" mintha ingyen utaztak volna ide és nem ezer eurókért....
küllő
2015. szeptember 15. 00:37
A püffedt pávatáncos, és csűrhéjének "menekültpolitikája" látványosan, és röhejesen megbukott. Százmilliók a gyűlöletkampányra - milliárdok a semmit se érő kerítésre. Ország-világ előtt lejáratta MAGYARORSZÁGOT ez a szotyiköpködő senki. SZÉGYEN SZÉGYEN SZÉGYEN !!!
Energetikus
2015. szeptember 07. 09:49
Ferenc pápa: Minden európai plébánia fogadjon be egy menekült családot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!