Hagyományteremtő rendezvény a Szülők Nemzetközi Napjának alkalmából

2016. június 08. 12:49

Immár negyedik alkalommal ünnepelték világszerte június elsején a Szülők Nemzetközi Napját. Magyarországon idén először, hagyományteremtő szándékkal köszöntötték egy szál margarétával a szülőket.

2016. június 08. 12:49

A Szülők Ünnepén családi- és gyermekprogramokkal, szolgáltatásokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket a szervezők: a kezdeményező Szülők Háza Alapítvány, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Lépj, hogy léphessünk fogyatékkal élő családokat segítő alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Alapítvány, az Ágota Alapítvány és az Ágacska Alapítvány az Örökbefogadó Családokért. Rajtuk keresztül érkezett a kb. 50 meghívott család. 

A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra az áldozatos, felelősségteljes, gyakran láthatatlan, mégis az egész társadalom szempontjából rendkívül fontos munkára, melyet a szülők a mindennapokban végeznek gyermekeik felnevelése során.

Az ünnepet Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg. Köszöntőbeszédében a biztonságot nyújtó családi légkör fontosságára hívta fel a figyelmet, melyek a boldog gyerekkor alappillérei és a kiegyensúlyozott felnőtté válás kulcsa.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója videóüzenetben üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy a gyerekek számára a leglényegesebb a család, a szülők jelenléte, amely minden más kívánságot és vágyat felülír.

Dr. Kemény Dénes, a rendezvény fővédnöke a sport, a művészetek, az élménydús és tartalmas szabadidő pozitív hatásaival kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg, amely új energiákat ad és összekovácsolja a családtagokat.

Regős Judit, a Szülők Háza alapítója a rendezvény hagyományteremtő célját emelte ki és reményét fejezte ki, hogy évről-évre egyre több szervezet, vállalkozás és magánszemély csatlakozik majd a mozgalomhoz. Végül pedig Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke mutatott rá arra, milyen nagy szükség lenne egy olyan szülői központra, ahol a többféle családtípusban élőknek tudnának segítséget, támogatást, közösséget nyújtani.

A rendezvényen számtalan izgalmas és érdekes foglalkozás, szabadtéri játszósarok, kézműves programok, szappanbuborék show, arcfestés és csillámtetoválás várta a gyerekeket, közben pedig Mint a Pinty-koncert és kamarazene szórakoztatta őket. A Szülők Háza minibalettosai és minimuzsikásai pedig látványos bemutatót tartottak, amelybe bárki bekapcsolódhatott.

Amíg a gyerekek játszottak, a szülők számára pihentető kikapcsolódást biztosított a masszázssarok vagy a sminktanácsadás. A partnerszervezetek képviselői a rendezvény egész ideje alatt az érdeklődők rendelkezésére álltak.

Az ünneplést a támogató szervezetek – EMMI, Magyar Vízilabda Szövetség, Vodafone Magyarország, Helen Doron nyelviskola, Glamour Magazin, Margitszigeti Bringóhintó, Képmás Magazin, Zwack Uniqum, Pillangó fotó, Eleven Park, Székelyföldi Legendárium, Aqua World – által felajánlott családi ajándékok átadása zárta.

A szervezők remélik, hogy kezdeményezésük jövőre tovább bővülhet és egyre több család, szülősegítő és -támogató csatlakozik a rendezvényhez, akik hozzájuk hasonlóan ugyanúgy vallják: szülőnek lenni jó!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!