Pelenkázót a férfimosdókba!

2016. október 12. 20:55

Az Egyesült Államokban törvénybe iktatták, hogy a férfimosdókat is fel kell szerelni pelenkázóval.

2016. október 12. 20:55

A családon belüli szerepek változása és az egyneműek gyermekvállalásának elterjedése tette szükségessé a kérdés szabályozását. Az esélyegyenlőség jegyében mostantól az amerikai mosdókban nemcsak a női, hanem a férfi részen is fel kell szerelni pelenkázókat.

Örömteli jelenség, hogy manapság egyre több apa marad otthon a babával. A nemi szerepek fellazultak, és bár még mindig több nő látja el a fizetés nélküli munkákat (háztartás, gyermeknevelés, idősgondozás), a férfiak lassan megjelennek ezen területeken is. Az azonos neműek házassága vagy élettársi kapcsolata sem akkora szenzáció, mint akár néhány évvel ezelőtt, és ma már előfordul, hogy egy gyermeknek két apukája, vagy két anyukája van. 

A gyermekükkel úton lévő apák azonban gyakran szembesülnek azzal, hogy a pelenkázót a női mosdókban szerelik fel, ahol azonban nem szívesen látnak férfiakat. Megoldás lehet, ha az amúgy is nagyobb alapterületű, kényelmesebben használható, mozgássérültek számára kialakított mosdóban kap helyet a pelenkázó — ha már külön baba-mama szobára kényelmes szoptatós fotellel, pelenkázóval, néhány könyvvel és játékkal a nagytesó számára már nem is futja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!