Milliók jó ügyekre

2016. december 17. 22:27

A kormány többletforrást biztosít a budapesti Démétér Ház bővítésére, mely a daganatos gyerekek átmeneti otthonául szolgál, és a Hagyományok Háza fejlesztésére, valamint a Hagyományok Háza kárpátaljai kirendeltségnek létrehozására.

2016. december 17. 22:27

Többletforrást biztosít a kormány a daganatos gyerekek átmeneti otthonául szolgáló budapesti Démétér Ház bővítésére, valamint a Hagyományok Háza fejlesztésére, illetve kárpátaljai kirendeltségének létrehozására.

A Szent László Kórház területén működő Démétér Ház bővítésére 42 millió forintot csoportosítanak át az idei költségvetésben. A 2006-ban létrejött Démétér Ház térítésmentes szállást biztosít a budapesti csontvelő-transzplantációs osztályon kezelt gyerekeknek és családtagjaiknak.

A Démétér Alapítvány Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárát kérte fel a daganatos gyerekek átmeneti otthonául szolgáló Démétér Ház bővítésének fővédnökévé. Az erről szóló megállapodást december elsején írta alá az államtitkár és Kriván Gergely, az alapítvány elnöke.

*

Emellett a Hagyományok Háza kárpátaljai kirendeltségének létrehozására 20 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormány döntött a Hagyományok Háza, mint a Kárpát-medencei néphagyomány átörökítésének kiemelkedő jelentőségű nemzeti kulturális intézményének megerősítéséről, az ezzel kapcsolatos közfeladatai bővítéséről és az ehhez szükséges források megteremtéséről is. Erre az idei költségvetésben 145,4 millió forint egyszeri átcsoportosítását biztosítja.

Ezen felül a Hagyományok Háza szakmai és stratégiai programjainak megvalósítására jövő évtől beépülő jelleggel 497 millió forint többletforrást biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetésében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!