Small Size Napok január 27. és 29. között a Kolibri Színházban

2017. január 25. 11:03

Small Size Napok elnevezéssel a legkisebbeknek szóló előadásokat bemutató háromnapos fesztivált rendez január 27. és 29. között a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. A rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek.

2017. január 25. 11:03

A Small Size – Előadóművészet a legkisebbeknek (Small Size – Performing Arts for the Early Years) nemzetközi együttműködés keretében, 15 európai ország 17 színházával szövetségben folytatódik a színház legkisebbek számára indított művészeti programja – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Small Size Napok (Small Size Days) egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak. A rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek.

Január utolsó hétvégéjén immár harmadszor rendezik meg a Small Size Napokat a világ különböző városaiban. A fesztivál különlegessége, hogy a programok egy időben zajlanak, egy nagy, közös „világeseményt” alkotva – olvasható a színház honlapján.

A fesztivál első napján, pénteken a délutáni megnyitót követően, a Kolibri Színház Mi újság? című projektjének bemutatójára várják az érdeklődőket a Kolibri Fészekbe.

Az idei Small Size Napok programjának részeként a szakmai résztvevők megnézhetik a Kolibri Színház két előadását: a Tekergőt és A medve, akit Vasárnapnak hívtak című produkciót. Két vendégelőadás is látható: szombat délelőtt a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Ti-ti-tá című báb-zene-játéka, vasárnap délelőtt pedig a veszprémi Kabóca Bábszínház Álomszövők című produkciója szerepel a programban.

Az előadások mellett a Small Size Napok keretén belül bemutatják szakmai munkájukat azok a hazai színházak, amelyek repertoárján szerepelnek csecsemőszínházi előadások. A szombat délutáni program része a Ciróka, a Griff, a Kabóca és a Mesebolt bábszínházak, valamint Pályi János szakmai munkájának bemutatása is, vasárnap délben pedig beszélgetést tartanak az előadásokról.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasvirág
2017. január 26. 09:17
"Small Size"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!