Melyik cafeteria lehetőséget válasszam?

2017. január 20. 00:39

Az év elején dönthetik el a munkavállalók, hogy milyen cafeteria elemeket választanak. A család.hu összeállítása.

2017. január 20. 00:39

Az érintetteknek érdemes megfontolni a lakáscafeteria megjelölését, hiszen a lakáshitel törlesztése, lakásvásárlás támogatása adómentes juttatás, amely gyakorlatban azt jelenti, hogy semmilyen közterhet nem kell fizetni utána. Az adóhivatalhoz beérkezett adatok szerint 2015-ben a vállalkozások mintegy 12 milliárd forintnyi lakáscafeteriával, közel 28 ezer munkavállalót támogattak – írja a család.hu

Akár havi 83 ezer forint is lehet az a cafeteria elemként is választható juttatás, amivel a cégek támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását -hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium. Több mint 650 ezer lakáshitelesen segíthet a lakáscafeteria, a munkáltató ugyanis ötévente legfeljebb ötmillió forintot juttathat adómentesen a dolgozójának azért, hogy törlessze lakáshitelét.

*

Az öngondoskodás erősítése érdekében közös kampányt indít az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

Székely Tamás, a VDSZ elnöke elmondta: a kampányt elsősorban a cafeteriaválasztás időszakára tervezik. Ez a folyamat most kezdődik a munkahelyeken, és várhatóan a hónap végén zárul le. A kampány célja az öngondoskodás gondolatának terjesztésével a munkavállalók egészségtudatosságának és nyugdíj-kilátásainak a javítása.

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke példaként említette az önkéntes nyugdíjpénztári és az egészségpénztári befizetések után igénybe vehető 20 százalékos adójóváírást, valamint hogy a nyugdíj befizetések nagy részét tartalmazó, úgynevezett kiegyensúlyozott portfóliók jelentős, tavaly 6,4-7,5 százalék közötti hozamokat értek el. 

A cafeteria jelenlegi szabályait, adókulcsait itt találja – zárul a család.hu cikke

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!