Nagyobb bajt is okozhat a depresszió, mint gondolnánk

2017. január 17. 15:28

Német kutatók publikáltak egy tanulmányt, melyben több mint háromezer ember adatait elemezték mintegy tíz éven keresztül. Az eredmény megdöbbentő. A család.hu írása.

2017. január 17. 15:28

Az egy évtizedet átölelő időszak alatt mintegy 557 ember halt meg a csoportból, közülük 269 szívbetegségben. Az adatok elemzése után kiderült, hogy míg 21 százalékuk halálához az elhízás, okozta, addig a 15 százalékuknál kimutatható volt a depresszió okozta hirtelen szívmegállás – írja a család.hu.

A tanulmány eredményei már csak azért is aggasztóak, mert a World Health Oranization adatai szerint mintegy 350 millió ember küzdhet depresszióval világszerte. 

Karl-Heniz Ladwig, a tanulmány vezető szerzője szerint „csekély a kétség afelől, hogy a depresszió veszélyforrásként szolgálhat a szív- és érrendszeri megbetegedéseknél”. A müncheni egyetem professzora szerint a kérdés leginkább az, hogy milyen kapcsolat áll fent a dohányzás, az elhízás, a koleszterin szint, valamint a depresszió között. Egész pontosan, hogy ezen okok mekkora szerepet töltenek be a megbetegedésekben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!