Sérült és ép táncosok együtt a Trafóban

2017. február 27. 10:19

Sérült és ép előadók lépnek közösen színpadra március 1-jén az ArtMan Egyesület estjén a Trafó Kortárs Művészetek Házában, ahol két előadás, Mészöly Andrea Az Én házam című rendezésének, valamint a Tánceánia Együttes Fehér című produkciójának bemutatóját láthatják az érdeklődők.

2017. február 27. 10:19

Mészöly Andrea darabja egy színész (Kövesdi László), egy táncművész (Bakó Tamás), egy sérült előadó (Bruckner Csaba), egy képzőművész (Duliskovich Bazil) és egy hang-videó animátor (Bényi Gergő) segítségével járja körül Az Én házam témáját.

A produkció az egyes művészeti formák kapcsolódásait is kutatja, és olyan kérdéseket jár körül, hogy hol van a helyünk a saját házunkban; otthonosan érezhetjük-e magunkat a saját testünkben; és hogyan válik környezetünk labirintussá? – olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.

Az alkotók a saját élményeikből inspirálódva hozták létre az előadást asszociációs módszerrel. A darabban terítékre kerülnek problémás családi helyzetek és olyan elfeledett történetek, amelyeket csupán a testében hordoz magában az ember.

A vegyes képességű táncosokból álló, 1999-ben alakult Tánceánia Együttesből nőtte ki magát az ArtMan Egyesület. A csoportot jelenleg a Trafóban debütáló Fehér című előadás két rendezője, Gál Eszter és Farkas Dorka, valamint Kálmán Ferenc vezeti, de az egyesület több táncosa is rendszeresen részt vesz a munkában.

A produkció a címadó színből és a hozzá társított fogalmakból kiindulva jött létre, és érinti többek között a kiszolgáltatottság és a letisztultság témáit. A szereplők a saját élményeiket és gondolataikat építették bele az előadásba, amelyet a rendezők gyúrtak egésszé.

A Fehérben a tapasztaltabb csoporttagok mellett olyanok is színpadra lépnek, akiknek a márciusi premier lesz az első szereplésük. A produkcióban Bujdosó János zenész is közreműködik.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!