100 éve született Szabó Magda

2017. április 04. 22:25

Egyre több izgalmas kulturális programmal várja látogatóit a Várkert Bazár. Tavasszal folytatódik a tavaly év végén indult, nagysikerű Várkert Irodalom sorozat. Ennek keretében ICON – Szabó Magda Centenárium elnevezésű irodalmi est kerül megrendezésre április 13-án 19 órai kezdettel.

2017. április 04. 22:25

100 éve született Szabó Magda az egyik legtöbbet fordított magyar írónő, akinek regényei számos országban és nyelven megjelentek. A Költészet Napjához kapcsolódóan Szabó Magda verseskötet-bemutatójának a Várkert Bazár ad otthont.

Ezen az estén mutatkozik be az Artistical collection dedicated to Magda Szabó nemzetközi program is, mely során hazánk vezető tervezői által jegyzett, az írónő tiszteletére dedikált divatkollekciót is láthatja a közönség. Náray Tamás az írónő őt leginkább megihlető regényeihez 6-8 képet fest. 

Az esten résztvevők lesznek Kemény Zsófi költő, slammer, Gryllus Dorka színművész, Ugron Zsolna író, Náray Tamás divattervező, festőművész, Jolsvai Júlia főszerkesztő (Jaffa Kiadó), Dian Viktória főszerkesztő (Móra Kiadó), Prőhle Gergely a PIM Főigazgatója. A házigazda Juhász Anna lesz.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vili
2017. április 07. 01:14
Ma van a névnapom.
balint60
2017. április 07. 01:13
Köszönet illeti a Mandit, hogy megemlékezik a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb írója születésének 100. évfordulójáról. Pár hete láttuk a Rózsavölgyi Szalonban Őz c. regényének színpadi átdolgozását, ami -csakúgy, mint a regény- hatalmas élményt jelentett számunkra; Nagy Mari és Gáspár Sándor kiemelkedő alakítást nyújtottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!