Tűzijáték vs. házi kedvencek

2017. augusztus 20. 10:23

Augusztus 20-a a négylábúak számára kevésbé örömteli ünnep. Néhány tipp a házi kedvencek biztonsága érdekében.

2017. augusztus 20. 10:23

Nagyon sok kutya retteg a dörgéstől, villámlástól, valamint a tűzijátéktól. Augusztus 20-án az ország legtöbb településén ezzel a programmal koronázzák meg az ünneplést; kutyáinknak ez azonban hatalmas sokkot is jelenthet. Sajnos nagyon sok kutya kóborol el félelmében ünnepeink alatt. Ezt megelőzendő a kutyabarathelyek.hu összegyűjtött pár tippet, ami segíthet átvészelni a nehéz estét.

Az állatbarát portál néhány alapelvet sorol fel a kutyák biztonságának megőrzése érdekében: „Őrizd meg a nyugalmadat! Ha te aggódsz amiatt, hogy a kutyád pánikolni fog, ő megérzi ezt. Átveszi a hangulatodat: ha nem is tudja mitől, de félni fog. Könnyen összekötheti a tűzijátékkal, rögzülhet benne ez a viselkedés! Vidd be a házba, a garázsba a tűzijáték idejére, vagy egy biztonságosan elkerített területre (a fedett és zárt helyen kevésbé hallatszik a zaj és elszökni sem tud).”

Schmidt Zsófia hozzáfűzi, a legfontosabb, hogy előtte lefárasszuk házi kedvencünket. Ha mégis eltűnne, keresése mellett értesíteni kell az állatorvost, és ajánlott érdeklődni a legközelebbi kutyamenhelyen is. Idegen kutya találása esetén pedig a legközelebbi állatorvoshoz érdemeselvinni, aki le tudja olvasni a kutya chipjét.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2017. augusztus 21. 03:49
Látszatprobléma. Az én kutyám pl. tojik rá, és úgy látom hogy 10-ből 9 hasonlóképpen. Eleve, egy zárt lakásban semmi de semmi nem hallatszik be belőle, pláne ha más háttérzaj, rádió, tv is elnyomja. Nem is értem mi ez a hiszti minden augusztus 20-án és szilveszterkor. Egyszer valaki kitalálta, és azóta örök bérelt helye van az alkalomhoz kötött napi médiaközhelyek között.
Volo
2017. augusztus 20. 23:43
Az én kutyám a szomszéd macskájával volt elfoglalva, s csak azt leste, megugrik-e a macska a zajra. De nem a macskát sem, a kutyámat sem érdekelte a sok durrogás.
még fokozza
2017. augusztus 20. 12:14
Jó lenne kifejleszteni valami csendes rakétát. Én se szeretem a tűzijátékot. Unalmasnak találom csak úgy nézni az eget percekig. Igazából nem is tudom mitől érdekes.
smarton
2017. augusztus 20. 11:56
Nekem nem számít, akinek az állat nem számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!