Szijjártó Péter: Kiváló a magyar-kanadai együttműködés

2020. május 12. 19:26

A két ország segítette egymás állampolgárainak hazajutását, javult a kereskedelmi forgalom, és Magyarország támogatja Kanada tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában - erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedden.

2020. május 12. 19:26

François-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel történt telefonos egyeztetése kapcsán Szijjártó Péter közölte: az elmúlt hónapokban kiváló együttműködés jött létre a két ország között állampolgáraik hazajuttatása terén. Kanada 53 magyarnak segítette a hazautazását, Magyarország pedig 45 kanadai állampolgárnak.

„Egyetértettünk abban, hogy sem a világgazdaságban, sem a világpolitikában nem lesz semmi olyan, mint korábban volt. Le kell vonni a világjárvány tanulságait, köztük azt, hogy a stratégiai iparágakban muszáj elegendő kapacitással rendelkezni ahhoz, hogy ne váljunk védtelenné az ilyen nehéz helyzetekben” – írta a magyar külügyminiszter. Hozzátette: Kanada Magyarország szoros szövetségese a NATO-ban, ezért támogatni fogja Kanada pályázatát az ENSZ Biztonsági Tanácsába.

„Szépen alakul” a két ország közti gazdasági együttműködés is: kereskedelmi forgalmunk az év első két hónapjában 29 százalékkal nőtt és „örömtelien pozitívak” a Kanada és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi megállapodás első tapasztalatai is – írta Facebook-posztjában a magyar külügyminiszter.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palika1955
2020. május 12. 23:48
Nincs olyan nap, olyan óra, hogy szijjártó petike ne trombitálná szét, hogy milyen KÍVÁLÓ kapcsolataink vannak mindenkivel. Hát nem csodálatos! Ilyen egy tejjel-mézzel folyó Kánaán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!