Nagy csatát nyert Orbán: megvan az uniós megállapodás

2020. december 10. 19:25

Az uniós tagállamok vezetői elfogadták a német elnökség által kidolgozott javaslatot. Nem vétóztak a hollandok, átment a német-magyar-lengyel tárgyalásokon kialkudott kompromisszum.

2020. december 10. 19:25
null

Megegyeztek az európai uniós állam- és kormányfők az új költségvetésről, a koronavírus-járvány okozta gazdasági károkat kiegyenlíteni hivatott helyreállítási alapról a csütörtöki brüsszeli tanácskozáson – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Twitter-oldalán:

Az elemzők szerint is nagy csatát nyert a miniszterelnök

„A megszületett végső megállapodás garantálja, hogy a feltételrendszert csak a támogatásokhoz közvetlenül kapcsolható ügyekben alkalmazzák, illetve hogy mielőtt hatályba lépne, a tagországok egyfajta »előzetes normakontrollt« kérhetnek arról az Európai Bíróságon. A mostani számítások szerint ez nagyjából két évvel tolhatja el a rendszer hatályba lépését. Magyarán nem lehet politikai nyomásgyakorlási eszközként használni a mechanizmust, a magyarok és lengyelek célt értek!” – írta a hír kapcsán közösségi oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Címlapkép: Facebook

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 11. 10:19
Mindegy mi történik valójában a világban, a lényeg, hogy nálunk mindig Orbán Viktor győz.
Vakfolt
2020. december 11. 07:01
Eltűnődök fodor galócán, aki sosem mulasztja el megaggodalmaskodni, hogy ez nem érte meg, mert nagyon sok mindenkit haragítottunk magunkra, jajja, jajj. Csak az a helyzet, hogy a rohadt nagy jószándékukkal semmit sem érünk.
Dzsekvols
2020. december 10. 21:16
A rutinja megvan hozzá...
pumuklik
2020. december 10. 20:25
Kacsacsőrű emlős jurovával vigasztalódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!