La Repubblica: Összeomlott a hagyományos családmodell

2022. augusztus 31. 09:07

Az olasz napilap szerdai számában arról ír, hogy vesztes csata lett a családtámogatás.

2022. augusztus 31. 09:07
null

A La Repubblica úgy fogalmaz, összeomlott a hagyományos családmodell, amely állításuk szerint vesztes csatává vált. A baloldali napilap a Istat adatai alapján állítja mindezt, mely szerint Olaszországban 8,5 millió ember él egyedül, 32,5 százalékuk egy szülőből és egy gyermekből álló háztartás, míg a hagyományos családok aránya csak 33 százalék,

ami azt mutatja, hogy megerősödtek az együttélés új formái.

A lap megjegyzi, megváltozott a társadalom és diszkriminatív lenne csak férfi-nő kapcsolatokról beszélni olyan családokkal szemben, amelyek nem hagyományosak, vagy azokkal szemben, akik úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyereket, vagy esetleg azonos nemű partnerrel vannak együtt.

A portál szerint elavult a hagyományos család, sőt, a statisztikákra hivatkozva megjegyzik, ezek a családok kisebbségben vannak már. A baloldali napilap ezután hazánkról ír, és szerintük a magyarországi családtámogatások csak csapdák. 

Ha az a logika, hogy minél több gyereket vállal és minél több juttatásban részesül egy nő, akkor a női emancipáció egész útja összeomlik”

– fogalmaznak. 

Véleményük szerint a megoldás az lenne, ha „mindenki eldönthetné, hány gyermeket hoz világra”. Daniela Hamaui, a cikk szerzője azzal zárta, hogy

jobb óvakodni azoktól, akik a család értékei mögé olyan társadalmi modellt rejtenek, amely ismét a nőket bünteti. 

Nyitókép: Selen Pleace/AFP

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2022. szeptember 01. 12:54
Eszerint a cikk szerint az olaszországi női emancipáció egy kívánatos modell és emiatt az sem baj ha nem születik gyermek mert az hátráltatja! Ergo kipusztul Olaszország és helyettük befogja népesíteni a jelenleg is zajló illegális migráció, vagyis népesség csere történik. Most komolyan milyen olasz az amelyik kipusztítja saját hazáját önkéntes alapon. Jelenleg ez történik nagyipari módszerekkel Norvégiában, Hollandiában, Belgiumban, Svédországban, Németországban és valamivel kisebb mértékben Spanyolországban és Görögországban. Vagyis mindenütt ahol a liberális elvek váltották fel a zsidó keresztény kultúrát az oktatásban művészetekben és jogrendszerben! Ebbe akarnak minket egykori keleti blokk országait is beterelni és ha ennek nem vagyunk hajlandóak behódolni fasizmussal jogtiprással és zöldpártiságba burkolt LMBTQ mozgalmak homofób tahadásával vádolnak valamint az uniós pénzek megvonásával zsarolnak.
madárinfluencer
2022. augusztus 31. 20:08
"Ha az a logika, hogy minél több gyereket vállal és minél több juttatásban részesül egy nő, akkor a női emancipáció egész útja összeomlik" A családmodell az összeomolhat, de a csak az értelmiségi nőknek fontos emancipáció nem sérülhet!!! Micsoda megátalkodott baromság ez????? "jobb óvakodni azoktól, akik a család értékei mögé olyan társadalmi modellt rejtenek, amely ismét a nőket bünteti" Büntetésnek felfogni a legmagasztosabb dolgokat, a szülést és az anyaságot, melyekkel a természet a nőket ajándékozta meg, ez elképesztő!!!!!!!
fogd a pénzt és kuss
2022. augusztus 31. 15:05
úgy összeomlott mint az orosz front.
Akitlosz
2022. augusztus 31. 13:33
Az lenne a normális, ha az állam megvédené a határait, az olasz állampolgárait. Azért nem akarják, hogy több olasz gyerek szülessen, hogy minél több afrikait importálhassanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!