Nyílt levél Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója részére!

2022. szeptember 13. 13:37

Mint tudjuk, a Transparency International meglehetősen jó viszonyt ápol Soros Györggyel.

2022. szeptember 13. 13:37
null
Kovács András
Kovács András

„Tisztelt Igazgató Úr!

Nemrégiben kezembe került a Mozgó Világ baloldali lap nyári száma. Ebben egy hosszabb interjú készült Önnel. Egy félmondaton megakadt a szemem, amit most szeretnék is idézni.

Ön azt állította: »Horn Gyula idején még könnyű volt egy korrupciós ügybe belebukni, hiszen volt szabad sajtó, létezett a médipluralizmus, s az emberek tájékozódhattak.« Eddig az idézet.

Mindezzel kapcsolatban először is egy kérdésem lenne: remélem itt valami szerkesztési hiba, félreértés történt, mert ez így leírva nagyon durva. Ha félreértés történt, akkor természetesen elnézést kérek Öntől. Ha azonban ez a mondat tényleg így elhangzott, akkor Ön vagy nagyon súlyos tévedésben van, vagy pedig szándékosan hazudik.

Hon Gyula kormányzása alatt minden televízió, minden rádió, minden napilap és egy kivételével az összes hetilap baloldali-liberális irányultságú volt. Az egyetlen jobboldali hetilap (Magyar Demokrata) szerkesztőségét pedig ismeretlenek egyszer teljesen szétverték, a munkatársakat pedig folyamatosan fenyegették. A Horn-Kuncze-rezsim vége felé valóban létrejött a Napi Magyarország nevezetű jobboldali napilap, de működési feltételeik finoman szólva nem voltak ideálisak. Horn idején, azoknak az újságíróknak esélye sem volt munkát találni, akik nem tettek hűségesküt az uralkodó balliberális oldalnak. Ön szerint ez a sajtószabadság?

Mint tudjuk a Transparency International meglehetősen jó viszonyt ápol Soros Györggyel. Mindez azért fontos, mert egy másik Soros Györgyhöz köthető szervezet, a Freedom House a Horn-kormány négy évéből háromban csak részben szabadnak minősítette a magyar sajtót. Tisztelt Ligeti Úr, lehet egyeztetni kellett volna a Freedom House-al, mielőtt a korábban említett nyilatkozatát megtette. Vagy már házon belül is ilyen nagy vita van Önök között?

A fentiek fényében csak remélni merem, hogy a Horn-kormány végtelen sajtószabadságáról szóló kijelentése csak véletlen elszólás, adott esetben félreértés volt. Ha nem így lenne, akkor szomorúan kéne megállapítanom, hogy Ön teljes mértékben elfogult a baloldali kormányok irányába, és az Ön szervezte által a jobboldali kormányok alatt kiadott közleményeiket nem lehetne másnak tekinteni, mint politikai propagandaanyagnak. Bízom benne, nem szándékosan született az előbb említett idézete, mert ez nagyban aláásná a Transparency International hitelességét!

Üdvözlettel: Kovács András”

Nyitókép: Facebook

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2022. szeptember 13. 21:22
Szándékosan hazudik, az igazság nem számít, csak a leírt/elhangzott szó. A helyesbítés senkit sem érdekel már és el is marad.
CirmoS
2022. szeptember 13. 16:57
Ligetinek elég a pofájára nézni!... Pont elég! Ha még azt is hozzáadjuk amit mond... Féreg! Egyébként ezek a Soros csürhék mikor lesznek kitakarítva ebből az országból? Nem vagyunk kötelesek eltűrni ezeknek az ócska cselédeknek a magyarellenes tevékenységét! Ezek nyíltan uszítanak, lázítanak! Napi szinten! Ezt meddig engedi a kormány? Nehogy végül rájuk hulljon vissza ez az egész!.. Egyszer elfogy az emberek türelme!
Rocktoberi
2022. szeptember 13. 16:26
Elég fajspecifikus feje van.
szürkeSzarvas
2022. szeptember 13. 15:53
Ligeti az ellenséges zsidó mantrát "tolja". Miert? Mert maga is az. Le sem tudná tagadni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!