Betilthatják a köztéri szellentést Malawiban

2011. február 04. 14:55

A kelet-afrikai Malawi két méltósága azon vitatkozik, betilthatják-e a nyilvános szellentést - írja a Népszabadság.

2011. február 04. 14:55

A jövő héten életbe lépő jogszabály a nyilvános szellentést tiltja. „Ez a közszemérem védelme. Irány a toalett, ha érzed, hogy közeledik. Minden olyan személy, aki rontja és mások egészségére nézve ártalmassá teszi a levegőt a közterületeken vagy azok közvetlen közelében, vétséget követ el” - mondta George Chaponda igazságügyi miniszter.

Anthony Kamanga főügyész viszont kikelt a törvény ellen: józan ésszel felfoghatatlan, hogyan akarhatja bárki is betiltani a nyilvános szellentést. A főügyész szerint „a levegő elrondítása” kitétel csak környezetszennyezést jelent - írja a Népszabadság.

(Illusztráció: Villámcsapás a Malawi-tó fölött.)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Kotász
2011. február 06. 10:53
Csökken az esélye a sógor váratlan látogatásának
GY. F.űegér
2011. február 04. 18:09
Van remény, nem csak nálunk idióták a politikusok! Azaz... Helyesbítek: nincs remény, mindenhol idióták a politikusok. (A hónaljszagot viszont legalább a metrón betilthatnák.)
Trükkök Százai...
2011. február 04. 17:37
Ez egy boldog,kiegyensúlyozott ország.
Csubakka
2011. február 04. 17:07
Milyen agyafúrt szeleppel szeleppel lehet felszerelve Chaponda mester? Talán ő az Espumisan reklámarca ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!