Nadrágért tüntettek nők Malawiban

2012. január 20. 18:15

Mintegy kétezer nő vonult utcára Malawiban a nadrágviselés jogáért, miután többeket közülük nyilvános helyen erőszakkal levetkőztettek, mert nadrágot viseltek.

2012. január 20. 18:15

Mintegy kétezer nő tüntetett pénteken a dél-afrikai Malawi legnagyobb városában, Blantyre-ban a nadrágviselés jogáért. A tüntetőkhöz csatlakozott Joyce Banda alelnök is, hogy kifejezze szolidaritását nő társaival. A hosszú fehér ruhát öltött Banda Bob Marley „No woman, no cry” című dalára táncolt a tüntetőkkel. A megmozduláson a kormány több tagja és ellenzéki vezetők is megjelentek. Banda maga is az ellenzék egyik vezéralakja azóta, hogy összeveszett Bingu wa Mutharika elnökkel.

A malawi rendőrség szerdán bejelentette, hogy őrizetbe vett tizenöt bűnözőt, vándorárust és dologtalant, akik a fővárosban, Lilongwében nőket támadtak meg, levették nadrágjukat és pólójukat, majd a pénzüket is elvették.

Bingu wa Mutharika elnök csütörtökön kiállt a nők mellett, mondván hogy azt viselnek, amit akarnak, s a nadrág szerinte jobban is védi a nőket, mint a szoknya. A világ egyik legszegényebb, mélyen konzervatív beállítottságú országában Kamuzu Banda három évtizedes önkényuralma alatt a nők nem viselhettek nadrágot, a tilalmat csak 1994-ben oldották fel.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionnelle
2012. január 21. 22:59
Azért kiváncsi lennék, hogy 100 magyarból hány tudná rögtön, hogy Malawi egy ország.
magnamater
2012. január 21. 12:57
Malawit már megközelítették a franciák: ők meg a burkát tiltják
Gyurcsány Viktor
2012. január 20. 23:43
Megvan az ideális ország Pozsonyi Ádámnak! Remélem, már összecsomagolt.
novara
2012. január 20. 22:18
Szél Bernadett,és Ertsey Katalin még nincs ott? Meg persze a kócos asszony,a fő szüfrazsett. Hihetetlen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!