Julija Timosenko: Le kell győzni az Ukrajnát irányító maffiát!

2012. szeptember 30. 09:42

A bebörtönzött ukrán politikusnő videóüzenetében azt mondja, a választásokon kell megakadályozni, hogy Ukrajna bűnözők országa legyen.

2012. szeptember 30. 09:42

A bebörtönzött ukrán exkormányfő, Julija Timosenko videón rögzített üzenetben arra buzdította az ukránokat, hogy a választásokon szavazataikkal kergessék el „az országot irányító maffiát, amely nem vesz tudomást az emberi jogokról”.

Az ellenzéki politikusnak a harkivi börtönkórházban felvett üzenetét pártja, a Batykivscsina (Haza) szombaton hozta nyilvánosságra honlapján.

„Saját bőrömön tapasztalom, hogy a törvényekben rögzített emberi jogokat miként veszi semmibe Janukovics (ukrán államfő) maffiája. Nekik csak az számít, hogy tovább gazdagodjanak, s csak az fontos, amit a korrupció révén maguknak szereztek meg Ukrajnában” – fogalmazott Timosenko. Azzal is megvádolta Viktor Janukovics elnököt, hogy az ő közvetlen utasítására napi szinten alkalmaznak ellene pszichológiai és fizikai nyomást a börtönkórházban, ahol ápolják.

„Tudatosan és szándékosan teszik pokollá minden napomat. Ezt Janukovics személyesen tervelte ki ellenem” – mondta Timosenko. Hangsúlyozta, hogy a visszaélések folytatódni fognak mindaddig, amíg a nép az október 28-i parlamenti választásokon „le nem rázza magáról a mostani vezetést”

„Mindenkihez szeretnék szólni. Ha önök nem értik meg most, hogy az országot bűnözők csoportja, maffia irányítja, akkor később már önöket sem védheti meg senki” – hangoztatta az ellenzéki vezető. 

A legutóbb nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint Timosenko pártja, az Egyesült Ellenzék-Batykivscsina népszerűségben visszaesett a harmadik helyre 13 százalékkal. A Janukovics mögött álló Régiók Pártját a megkérdezettek 22 százaléka, a profi ökölvívó Vitalij Klicsko UDAR (Ütés) nevű pártját pedig 14 százalékuk támogatja.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2012. szeptember 30. 22:55
Látja valaki azt a hozzászólást, amit kalasnyikov írt nekem válaszként,és ma (2012.09.30) 15.40-kor lett elküldve? Csak mert én pont ezt az egy kommentet sehol sem látom.Aki látja,leírhatná,hogy mit írt benne kalasnyikov. Köszönöm szépen.
kalasnyikov
2012. szeptember 30. 15:36
Kétségtelen tény,hogy Janukovics és a jelenlegi ukrán kormány tagjainak döntő többsége az egykori donyecki klán tagjaiból áll. Maga az ukrán elnök kétszeresen büntetett előéletü, rablásért és erőszakért ült Jenakievóban. A miniszterelnök és jó néhány miniszter is ebből a körből keveredett elő. Valóban Ukrajna teljesen kriminalizált állammá vált. Nade az oroszok sem jobbak.....DDDDD
predator
2012. szeptember 30. 14:59
Mondja mindezt az a Timosenko aki az Interpol körözése alatt állt, több száz millió dolláros sikkasztás vádjával.Egészen,amíg miniszterelnök nem lett és meg nem jelent az első oroszellenes cikke egy nyugati lapban. A "gázhercegnő" a nagy ártatlan szabadságharcos aki többek között a magyar nyelv használatát is korlátozta juscsenkoval közösen. Persze,tudom,hogy az is a nyugati demokrácia,a szabadság és a NATO tagság (amit Ukrajna többsége elutasít) érdekében történt.Most meg ugye sajnálni kéne.Inkább nem.
gudmen
2012. szeptember 30. 10:22
dollár milliárdokat sikkasztott, hatalommal élt vissza, valoszinüleg gyilkosság felbujtoja, csipetnyi hazaárulás az oroszok kedvéért...most meg megy a nyigás koncepciorol, koholt vádakrol..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!