Görög külügyminiszter-helyettes: Magyarország még egy takaróval sem segítette Athént

2016. február 11. 18:39

Orbán Viktorék csak vádaskodnak, de még egy takaróval vagy sátorral sem segítettek Athénnak a menekültválság kezelésében – mondta Nikosz Xidakisz külügyminiszter-helyettes a Népszabadságnak adott interjújában. Szijjártó Péter visszautasította a politikus kritikáját, szerinte Magyarország már hónapokkal ezelőtt javaslatot tett egy összeurópai erő létrehozására, mely meg tudná védeni Görögország déli határait.

2016. február 11. 18:39

Csalódással tölti el Görögországot, hogy Orbán Viktorék csak vádaskodnak, ugyanakkor semmilyen segítséget nem nyújtottak Athénnak a menekültválság kezelésében – mondta Nikosz Xidakisz külügyminiszter-helyettes a Népszabadságnak adott interjújában.

A külügyminiszter-helyett furcsának tartja, hogy január végéig egyetlen takaró vagy sátor sem érkezett Magyarországról az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében. „A magyar kormány azt állítja, hogy nincs menekültproblémája. Rendben van, de miért akarja másoknak megmondani, mit tegyen? Mi sosem bíráltuk a magyar kabinet, a magyar miniszterelnök politikáját” – fakadt ki a politikus a lapnak.

Nikosz Xidakisz szerint szimbolikus jelentéssel bír, hogy míg Magyarország az európai határvédelmi ügynökség égei-tengeri missziójába összesen öt rendőrtisztet delegált, addig a görög határon kettős kerítést építő macedón kormányt száz kilométerre elég dróttal és harminc fős katonai-rendőri kontingenssel segíti.

Szijjártó Péter nem érti a görög politikus kritikáját

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter visszautasította a görög politikus bírálatát. A miniszter furcsa szituációnak nevezte, hogy a görög külügyminiszter-helyettes próbál oktatni szolidaritásból, szabályokból. Európa azért védtelen déli irányból, mert Görögország nem felel meg a schengeni előírásoknak, tette hozzá.

Magyarország már hónapokkal ezelőtt egy közös európai erő létrehozását javasolta, amely meg tudja védeni Görögország déli határát. Az ország a közös határvédelemhez személyi hozzájárulást is vállalna, szögezte le a miniszter.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2016. április 15. 22:59
Igaz. Bocsánat!
Rike
2016. április 15. 22:59
Azért ennél, gondolom értelmesebb vagy. A Flier, a Lőrinc és az Orbán család Fejér megye legnagyobb földbirtokosai. Meg van Tokaj, meg a Vajna féle érdekeltségek és amiről nem tudok, de könyvtárnyi irodalma van. Ezek a miniszterelnöki-pártelnöki fizetésből nem jönnek ki. Jó, öt és fél milliót kaszált azokért a beszédekért, amit mások írtak neki. Az általam tényleg nagyon tisztelt feleségének a Szőcs írt egy szakácskönyvet, nyilván minden Orbán-hívő megvette. Ez is lé, de édes kevés az életmódjához és a saját és strómanok nevén lévő vagyonhoz. Mondod a miniszterelnökök mindig loptak. Biztos, de nem a hivatali idejük alatt, és nem annyit, és ilyen megnyerő természetességgel. Stadion,kisvasút, repülőtér Felcsúton? Vesztét érzi? Utoljára a román diktátor volt ilyen szemérmetlen.
Rike
2016. április 15. 22:59
http://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/ A 2013-as adatok ezt az egyenleget 7000 milliárd forint fölé emelhetik. Mármint a nettó bevételünk az EU-ból. Ez megvan? (ezt nem én számoltam ki!)
Rike
2016. április 15. 22:59
Neked sem ártana, mármint kezet mosni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!