Milliók kerültek éhhalál szélére Jemenben

2017. február 09. 07:55

A két év polgárháború után több millió ember jutott az éhhalál szélére Jemenben. Az ENSZ 2,1 milliárd dollárnyi pénzügyi támogatást kért tagországaitól élelmiszerekre.

2017. február 09. 07:55

Milliók éheznek Jemenben, és a helyzet egyre csak romlik. Három és fél millió ember, köztük 2 millió gyermek súlyosan alultáplált. Az ENSZ a tagországaihoz fordult segítségért, 2,1 milliárd dollárt kér élelmiszerekre.

„Jemen küzd a legsúlyosabb éhínséggel a világ összes országa közül. Megdöbbentő, de jelenleg 7,3 millió embernek fogalma sincs, mikor jut legközelebb élelemhez. Ha nem cselekszünk azonnal, akkor a jelenlegi humanitárius erőfeszítéseink ellenére riasztóan megugrik idén a súlyosan alultápláltak aránya” – jelentette ki a világszervezet illetékes koordinátora, Stephen O’Brien.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2017. február 09. 14:55
Az Öböl-menti gazdag arab országok ott vannak mellette és b@sznak segíteni..
Potymog
2017. február 09. 12:25
"Három és fél millió ember, köztük 2 millió gyermek súlyosan alultáplált. Az ENSZ a tagországaihoz fordult segítségért, 2,1 milliárd dollárt kér élelmiszerekre." Ilyen arányok mellett elsősorban fogamzásgátló szerekre, felvilágosító tanfolyamokra és csak másodsorban élelmiszerekre kéne pénzt kérni.
Rockpapa
2017. február 09. 12:22
Jemen,mint ország ennek a lakosságnak csak a tizedrészét képes eltartani.Sajnos amikor egy férfi ott enni kap a segélyekből, az első hogy hazaszalad,és felcsinálja az asszonyt.Nem tudatos,hanem ösztön emberek.
I_Isti
2017. február 09. 11:58
A viszonylag konszolidált iszlám helyett elkezdett ott is erősödni külső hatásra a szélsőséges. Ennyi. NAGYON HÜLYÉK, AZT HISZITEK EURÓPA JOBBAN FOG JÁRNI?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!