Lövöldözés Németországban

2017. július 30. 10:22

A feltételezett elkövető egy harmincnégy éves férfi, aki hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített. Lehetséges, hogy valamilyen párkapcsolati ügy áll a támadás hátterében.

2017. július 30. 10:22

 

„Lövöldözés történt vasárnapra virradóra egy szórakozóhelyen a németországi Konstanzban, egy ember meghalt, hárman megsebesültek. Az elkövetőt lelőtték, terrortámadásra utaló jelek nincsenek.

A Baden-Württemberg tartományban, a svájci határnál fekvő Konstanz rendőrkapitánysága és az ügyészség közös közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 34 éves férfi, aki hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített. A lövöldözés után elhagyta a helyszínt, és nem sokkal később rendőrök tűzpárbajban életveszélyesen megsebesítettek. A kórházban belehalt sebesüléseibe. Eltalált egy rendőrt, ő nincs életveszélyben.

A szórakozóhely számos vendége pánikszerűen hagyta el az épületet a lövöldözés után – áll a közleményben, amely szerint nem lehetett tudni, hogy egy vagy több támadóról van szó, ezért különleges alakulatokat és egy rendőrségi helikoptert is a helyszínre vezényeltek. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadó gépfegyverrel nyitott tüzet. Az SWR szerint az elkövető egy iraki férfi. Erről értesült rendőrségi forrásokból a Bild című lap is, amely szerint a férfi a hatóságok látókörében volt. A nyomozás első megállapításai szerint terrortámadásra utaló jelek nincsenek. Lehetséges, hogy valamilyen párkapcsolati ügy áll a támadás hátterében.”

(MTI)

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2017. július 30. 21:17
hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen Az SWR szerint az elkövető egy iraki férfi A támadás indítéka egyelőre ismeretlen. terrortámadásra utaló jelek nincsenek Ezek tényleg hülyének néznek mindenkit?
BőröndÖdön
2017. július 30. 20:58
Finkelstein boldog...
Skankhunt42
2017. július 30. 20:45
Kalasnyikovval... Csak otthonosan akarta érezni magát szórakozóhelyen... Azért az sem semmi hogy egy ilyen " menedék nímand" tud automata fegyvert szerezni Németországban. Gondolom az eladó is tudta mire kell a fegyver.
balbako_
2017. július 30. 18:54
A 4 emberrel + rendőrrel állt párkapcsolatban? Vagy a 4 emberrel+ a rendőrrel csalta a párja? Nem sántít ez egy kicsit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!