Turistákra támadt egy bálna

2017. augusztus 07. 11:01

Turistahajóra rontott rá egy hosszúszárnyú bálna az ausztrál partoknál szombaton. A szerencsétlen találkozásban egy utas eszméletét vesztette, hárman pedig csonttörést szenvedtek.

2017. augusztus 07. 11:01

Bálna emelt levegőbe egy turistákat szállító hajót Ausztrália partjainál. A szombati incidens során három ember szerzett komolyabb sérüléseket.

A hajó éppen a queenslandi Whitsundays kikötőjébe tartott, összesen tizenegy utassal a fedélzeten – ekkor emelte meg őket a hosszúszárnyú bálna.  A kapitány, Oliver Galea a következőket mesélte: „Egy pillanat alatt mindannyian a padlón találtuk magunkat, ahogy a hajó visszazuhant a vízre. Senki sem tudta, mi történt”.

A találkozást követően értesítették a vízimentőket, a hajót pedig egy helikopter kísérte vissza a kikötőbe.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. augusztus 07. 23:18
Nem csak egy hajót, de egy hatvatonnás testet sem könnyű irányítani... Kicsit benézte a felszínre emelkedést. A bálnák akár ezer méter melyre is lemerülnek táplálékukért, aztán ha fogytán az oxigén, igen gyorsan emelkednek. Most útban volt az a hajó.
Akitlosz
2017. augusztus 07. 21:45
Jól tette. A bálnák türelme sem végtelen.
smarton
2017. augusztus 07. 17:15
Én a bálnákkal vagyok.
Öreg
2017. augusztus 07. 13:41
Azt hitte a bálna, illegális utasok vannak a hajón!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!