Három embert megsebesített egy késes támadó Manchesterben

2019. január 01. 09:51

Három embert sebesített meg egy késes támadó a manchesteri Victoria pályaudvaron hétfőn este.

2019. január 01. 09:51

Három embert megsebesített egy késes támadó hétfőn késő este a manchesteri Victoria pályaudvaron, a tettest elfogták, és a nyomozást terrorellenes vonalon kezdték meg – közölte az észak-angliai nagyváros rendőrsége.

Két áldozatot, egy férfit és egy nőt kórházba szállítottak „kés okozta sérülésekkel". Egy vállán megsebesült rendőrt szintén el kellett látniuk a mentőknek.

Az első hivatalos közlésből nem derült ki, hogy a tettesnek terrorista indítékai voltak-e. Egy szemtanú – a BBC brit közszolgálati média egy munkatársa –szerint ugyanakkor az elfogott gyanúsított „Allahot" kiáltott a támadás közben, a rendőröknek pedig kijelentette, hogy „amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak".

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült fotók tanúsága szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Éjszakai közlés szerint a manchesteri incidens nyomozásának vezetését a rendőrség terrorellenes részlege vette át. Egyelőre azonban nincs ok feltételezni, hogy szélesebb körű terrorfenyegetettséggel kellene számolni.

(MTI)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. január 01. 14:52
"„amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak". Mi ez, ha nem a "terrornak" nevezett jelenség deklarálása? Ráadásul egy nagyon is "illő" indoklással. A "demokratikus világ" eltökélten folytatja a beavatkozást mindenhol a világ sorsába, legszívesebben "béketeremtés" és "rendcsinálás" címszóval olyan területeken, ahol (a gyarmatok feladásával, vagy "békeszerződésekben") ők vetették el a későbbi etnikai és vallási konfliktusok magjait.
furfangos frigyes
2019. január 01. 13:44
Az elkövetö egy magassan képzett sebész volt.
kispufi
2019. január 01. 13:40
És közben nézem a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, a régi, magára még valamit adó világ, a még önazonos kontinens utolsó nagy és hamisítatlan tradícióinak egyikét, már a Kék Duna keringő szól ráadásként, s egyszerre gyűlik gombóc a torkomban, homályosul el a szemem és forr fel a vérem: ti hitvány kis pojácák, gerinctelen, piszlicsáré ügynökök, tehettek bármit, nekem akkor is ez lesz az Európám, mindörökké az én Európám, a mi Európánk, ha már semmi nem is marad belőle.
áfonya
2019. január 01. 10:43
Vörös brigád. https://kepkuldes.com/image/GxLP0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!